Часовникът, измерващ кръвното налягане, Huawei Watch D, е с промо цена

Хипертонията, позната разговорно просто като „високо кръвно“, все по-често е наричана „тихият убиец“ в света. Това състояние често остава скрито в дълъг период от време, което може да има доста неприятни последици.

Според проучване, проведено в края на миналата година от Huawei в няколко европейски държави, сред които България, българите като цяло най-често мерят кръвното си налягане (81% от запитаните над 500 респондента са го мерили поне веднъж през последните 6 месеца). В този ред на мисли компанията има часовник, Watch D, който представлява по-лека и функционална алтернатива на големите уреди за измерване на кръвното. Сред другите му функции са измерване на пулс, наситеност на кръвта с кислород, спортни режими, анализ на качеството на съня, засичане на нивото на стрес и изготвяне на електрокардиограма.

Кръвното налягане се измерва директно на китката, с помощта на надуваема каишка, и не изисква предварително калибриране. И въпреки че получените данни от електрокардиограмата и кръвното налягане не бива да са основа за поставяне на медицинска диагноза, те могат да дадат ценна навременна сигнализация за посещаване на лекар.

С тегло от само 40.9 гр, Huawei Watch D постига едновременно технологичен пробив и преносимост. Неговият размер е шест пъти по-малък от традиционните уреди за измерване на кръвно налягане на китката. Той използва мини помпа за по-коректно измерване на кръвното налягане, навсякъде и по всяко време.

Летни оферти

До 31.08. Watch D може да бъде намерен на промоционална цена от 739 лв, намалена от 799 лв, в търговската мрежа на Зора, Технополис, Озон, както и в партньорската мрежа на дистрибутора Поликомп. Допълнително до края на месец август, клиентите на Зора могат да закупят продукта с 0% лихва на изплащане от 92.49 лв./мес. за 8 месеца. Watch D е наличен и в търговската мрежа на мобилните оператори.

One thought on “Часовникът, измерващ кръвното налягане, Huawei Watch D, е с промо цена

  • август 26, 2023 at 10:48 am
    Permalink

    Бих казал Казал щом е толкова надежден и способен да бъде полезен на хората нали вкрайна сметка е за здравето неби било коректно да е толкова скъп при тази цена ще го купят 30%от нуждаещите се с една дума по богатите те ще си го позволят а останалата част от бедното население няма да си го позволят е каде ви е политиката и какво печели производителя търговеца ит.н хайде помислете и не само за този продукт за всичко което се продава трябва да бъде достъпно до всеки един нормален човек така ще печелите много повече а и всички други ще могат да си позволят

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *