Sega придоби създателите на Angry Birds

Sega завърши придобиването на разработчика на Angry Birds, Rovio, като стойността на сделката е $776 млн. Сделката беше предложена за първи път през април, но и двете компании трябваше да преминат през някои завършителни и регулаторни процедури. Sega се надява, че това придобиване ще й осигури по-здрава позиция в мобилното пространство, въпреки че златните дни на феновете на Angry Birds отдавна са зад гърба ни.

Освен Angry Birds и неговите многобройни допълнителни игри обаче, Rovio известна също с пъзелa Sugar Blast и Small Town Murders. Сега придобива и готова инфраструктура за разработка, издаване и рекламиране на мобилни игри. Това означава, че може да действа бързо при създаването на мобилни заглавия, базирани на собствените си интелектуални собствености като Sonic, Samba de Amigo, Persona, Football Manager и други.

Rovio вероятно ще продължи да разработва повече мобилни игри с Angry Birds. Въпреки загубата на част от популярността си, Angry Birds все още е доста търсен продукт, със свързани филми, телевизионни предавания и дори ресторант в Ню Йорк.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *