Това са новите флагмани на Apple – iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max

Apple представи новите си флагмански смартфони – iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max. И въпреки че като цяло дизайнът им прилича на устройствата от миналата година, има няколко интересни нови функции, които ги правят стойностни ъпгрейди.

Започвайки с дисплеите им, размерите на екраните остават същите, съответно 6,1 и 6,7 инча, като Apple използва отново Dynamic Island за разположение на предната камера за селфита и сензорите за FaceID. Въпреки това рамките са забележително по-тънки. Освен това, благодарение на новите им рамки от клас 5 титан, iPhone 15 Pro и Pro Max са най-леките Pro устройства, които Apple някога е създала, като също така предоставят по-добра издръжливост спрямо неръждаемите стоманени шасита на предишните модели. Компанията казва, че задното стъкло на iPhone 15 Pro е по-лесно за смяна, благодарение на нова подструктура, която също увеличава общото изпарение на топлината.

Отстрани на корпуса има нов бутон Action, който замества стария еднофункционален бутон за безшумен режим. Бутонът Action позволява на потребителите бърз достъп до функции като камера, фенерче, гласови бележки и други. Той също така може да бъде конфигуриран да активира Бързи действия, а нов жест за натискане и задържане включва тактилна обратна връзка и визуални индикации от Dynamic Island.

iPhone 15 Pro и Pro Max разполагат с нова 48-мегапикселов по-голям сензор в основна камера, а портретните снимки са подобрени благодарение на функция, която автоматично записва информация за дълбочина, така че не е необходимо да я избирате ръчно. За още по-детайлни снимки, линията iPhone 15 Pro може да комбинира съседни фотопиксели, за да създаде супер високорезолюционни изображения в 24 MP. В същото време в по-тъмни среди, Apple казва, че подобреният Smart HDR по-добре улавя ярки цветове с по-добри светлинни акценти и по-широк динамичен обхват.

Но най-големият ъпгрейд в областта на фотографията е новият 5-кратен телефото обектив на iPhone 15 Pro Max. Новият оптичен зуум е базиран на тетрапризматична настройка, за да осигури по-голям обхват и по-сложна стабилизация на изображението в сравнение с 3-кратния оптичен зуум на по-малкия iPhone 15 Pro. В други ситуации Apple също позволява на потребителите да избират между три различни фокални точки (24 мм, 28 мм и 35 мм), включително възможността да избират един от тези обхвати като нов стандарт.

През по-късната част на тази година Apple създава и нов начин за запис на пространствени видеоклипове в серията iPhone 15 Pro, като записва материал с помощта на основната и широкоъгълната камера едновременно. Видеоклиповете могат да бъдат споделяни между iPhone или да бъдат гледани с по-голяма дълбочина на Apple Vision Pro слушалките.

Относно производителността, iPhone 15 Pro и Pro Max ще бъдат задвижвани от най-новия 3-нанометров чип на Apple A17, както и USB-C порт, който е по-бърз от стандартния модел, благодарение на поддръжката за скорости на USB 3 (до 10 Gbps).

Безжичната свързаност също получава подобрение с новата поддръжка за Wi-Fi 6E и второ поколение чип UWB, който предоставя тройно по-голям обхват от преди. iPhone 15 Pro е с цени от 1199 евро със 128GB памет, а iPhone 15 Pro Max ще започва от 1449 евро с 256GB памет. И двата модела ще бъдат налични в четири цвята (черен, бял, син и естествен титаниум), с предварителни поръчки, започващи на петък, 15 септември, последвани от официална продажба на 22 септември.

2 thoughts on “Това са новите флагмани на Apple – iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *