Дебют на Apple Watch Series 9 и Watch Ultra 2

Вчера заедно с новите си смартфони в серия iPhone 15, Apple представи и новото си поколение смарт часовници. Става дума за Watch Series 9 и Watch Ultra 2, които се сдобиват с някои нововъведения.

И двата модела са с новия чипсет S9, който включва с 60% повече транзистори от предходната серия S8. Той разполага с 30% по-бърз GPU и нов процесор с 4 ядра NPU. Това ще ускори операционната система с по-бързи анимации, a живот на батерията достига до 18 часа при Series 9.

S9 позволява обработката на заявките към Siri на устройството, което означава много по-бързи резултати, тъй като те не преминават през облака и обратно. Double Tap е най-важната нова функция на Series 9 и Ultra 2. Това е нов жест с щипване на палец и показалец. Той функционира, като усеща промени в кръвообращението и движението на китката чрез акселерометър и жироскопни сензори. Double Tap ви позволява да включвате/изключвате музиката, да задръжате будилника, да превъртате през виджети и да отговаряте или прекратявате повиквания.

Apple Watch Series 9 идва в същите размери 41 мм и 45 мм с Bluetooth и LTE варианти. Дисплеят сега може да достигне до 2000 нита максимална яркост и също така да падне до 1 нит. Също така, Watch 9 получава нов чип UWB, който подобрява проследяването на местоположението.
Watch S9 идва с WatchOS 10 и е наличен в алуминиеви и неръждаеми корпуси. Apple също обяви нова каишка FineWoven, която има по-малък въглероден отпечатък от кожата. Серията Watch 9 е също напълно въглеродно неутрална.

Apple Watch Series 9 са с цени от стартира на цена от 449 евро, като доставките им започват от 22 септември, заедно с останалите нови модели.

Apple Watch Ultra 2 получава същата нова система S9 и контроли с жестове Double Tap, заедно с новия чип UWB. Той отново е 49 мм с 1,92-инчов LTPO OLED дисплей, който сега достига до 3 000 нита максимална яркост.

Животът на батерията е оценен на 36 часа, както и при предшественика му, но този път може да стигне до 72 часа в режим с ниска консумация на енергия. Watch Ultra 2 получава Ultra модулен циферблат. Цената е 899 евро.

One thought on “Дебют на Apple Watch Series 9 и Watch Ultra 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *