Panasonic LUMIX G9II на нов сензор и хибриден автофокус

Panasonic представи най-новия си цифров безогледален фотоапарат LUMIX G9II, който е и първият от серията Micro Four Thirds LUMIX G, който разполага с технологията PDAF. Новият 25.2-мегапикселов Live MOS сензор и новият процесор създават изображения с висока разделителна способност а хибридната технология PDAF позволява прецизно автоматично фокусиране и високоскоростно проследяване на бързо движещи се обекти.

Популярната система за стабилизиране на изображението на LUMIX е допълнително усъвършенствана, като съчетава 8-stop B.I.S. (Body Image Stabilizer), 7.5-stop 5-axis Dual I.S. 2 и усъвършенствана Active I.S. В допълнение, създателите могат да се насладят на подобрени монохромни фотографски стилове с новите LEICA Monochrome и REAL TIME LUT за предпочитани цветови настройки.

Основни характеристики

Нов 25.2-мегапикселов Live MOS сензор за висока разделителна способност и високоскорстна реакция (13+ stop V-Log/V-Gamut, Dynamic Range Boost)
Нов процесор, който постига естествени, триизмерни текстурирани изображения и осигурява високоскоростна обработка на видео с висок битрейт.
Използване на нова технология за разпознаване с изкуствен интелект (разработена с помощта на технология за дълбоко обучение) за автоматично разпознаване на фокуса в реално време, която вече може да разпознава автомобили, мотоциклети и очи на животни за по-голяма прецизност при разпознаване на обекти.
Заснемане в серия с 60 fps в режим AFC и подсилена буферна памет за непрекъснато заснемане в серия с продължителност над три секунди, за да се гарантира улавянето на целенасочени моменти
Система за стабилизиране с 8-stop B.I.S. (Body Image Stabilizer), 7.5-stop 5-axis Dual I.S. 2, с корекция на изкривяването на перспективата за видео и висок режим за усъвършенстван Active I.S.
REAL TIME LUT функция, позволяваща персонализирано изразяване на цветовете чрез използване на LUT файлове
Усъвършенстван монохромен режим с новодобавения LEICA Monochrome за дълбоки черно-бели контрасти
100-мегапикселов режим с висока разделителна способност от ръка и режим Live View Composite за разширяване на възможностите за снимане
4:2:0 10-битов запис на цял сензор 5.8K (4:3) / 5.7K (17:9) позволява гъвкави възможности за кадриране за различни формати за социалните медии
4:2:0 10 бита C4K/4K 120p/100p позволява видеоклипове с бавно движение

Два нови обектива

Panasonic представя и сменяемите обективи H-ES35100 и H-RSA100400 за серията LUMIX G, които отговарят на стандарта на системата Micro Four Thirds. Тези телеобективи са съобразени със строгите оптични стандарти на LEICA.

H-ES35100 е нов телефото обектив с голяма бленда и изключителни фотографски характеристики, висока мобилност и пълна светлосила F2.8. Този нов пълноформатен обектив ELMARIT F2.8 осигурява яркост във всички диапазони на увеличение, което позволява на фотографите да се наслаждават на широк спектър от снимки, като например вечерни снимки, при които се използва яркостта на F2.8 и боке ефектите, които са уникални за снимките с телеобектив и помагат за подчертаване на обекта. Оптималната структура на обектива, състояща се от две ED (лещи с изключително ниска степен на дисперсия) и една UED (леща с изключително ниска степен на дисперсия), осигурява изключителни фотографски характеристики в диапазона на увеличение от 70 mm до 200 mm. В допълнение към уникалната технология на Panasonic Nano Surface Coating използването на светлозащитна част за елиминиране на нежеланата светлина вътре в обектива дава възможност за получаване на ясни, естествени цветове с малко отблясъци.

H-RSA100400 е нов обектив LEICA DG, съвместим с телеконвертор, за заснемане на макроснимки в реални размери и Ultra Telephoto Zoom фотография. Този нов обектив постига зашеметяващи фотографски характеристики в целия диапазон на увеличение от центъра на кадъра до неговия край. Оптимално подредената структура на лещите, включваща една асферична леща, две лещи ED (Extra-low Dispersion) и една UED (Ultra Extra-Low Dispersion) леща, създава детайлни и красиво текстурирани изображения с висока разделителна способност и висок контраст. С фокусно разстояние от 200 mm до 800 mm, обективът е идеален за заснемане на различни обекти, като диви птици и животни, както и спортни събития. Освен това, продаваният отделно 2.0x телеконвертор позволява макрозаснемане на 1600 mm в реален размер за по-впечатляващи, детайлни снимки на цветя, животни и други обекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *