Xiaomi Vacuum Cleaner G9 Plus – стилна, практична и безкабелна вертикална прахосмукачка

Технологиите обхващат на практика всички аспекти от ежедневието ни, като разбира се не винаги става дума за смарт решения. В случая поглеждаме към сектора на домашната хигиена и по-конкретно прахосмукачките, като тези наглед тривиални уреди търпят значителна еволюция през изминалите години.

Така стигаме до един от доста интересните модели на Xiaomi, а именно Vacuum Cleaner G9 Plus. Тази прахосмукачка се характеризира с изискан и компактен дизайн, като освен това е доста ефективна и лесна за работа. Тя е решение две в едно, тъй като може да се използва като стандартна прахосмукачка с дълга тръба, но и директно с накрайници прикачени към компактната и къса основа.

Дизайнът включва елементи в цветовете бял и бронз, а конструкцията е с извити елементи, които придават стилна визия, позволяваща на прахосмукачката да се впише идеално във всеки съвременен дом, а и офис. Xiaomi Vacuum Cleaner G9 Plus се задвижва от батерия (зарежда се изцяло за приблизително 3.5 часа) и така няма да сте ограничени от кабелната връзка. Смяната на батерията става с натискането на един бутон и при наличието на повече батерии можете да чистите по-голямо пространство като ги заменяте при необходимост. Трябва да отбележим, че прахосмукачката работи докато е натиснат бутонът за включване.

С един заряд на батерията получавате до 60 минути време на работа, но това варира значително според избрания режим или конфигурация на прахосмукачката. Достига се до всмукателна мощ от 120AW, а зад това стои високоскоростен мотор с до 100000 оборота в минута. Три са режимите на работа според мощността, Еко за по-леки замърсявания и по-голяма издръжливост на батерията, Стандартен, за бързо премахване на прах и Мощен най-висока ефективност.

В комплекта дори е налична скоба за монтаж на стена, включително с дюбели и винтове, доста практично и решение за съхранение. Същевременно прахосмукачката е сравнително лека при тегло 3.4 кг., а контейнерът събира обем от 600 мл. Изхвърлянето на събрания отпадък става с едно натискане на бутона, лесно и бързо. Има също така миещи се и издръжливи филтри, които могат да бъдат използвани продължително време.

Заложено е на 5-степенна филтрираша система, като улавят дори частици с големина 0.3 микрона, а това е впечатляващо. Прахосмукачката може да събере до 99.9% от фината прах, като отделянето на частиците от въздуха става с ефективна система с центрофуга. Налична е и четка, която е специализирана в премахването на полени, акари и пърхот. Така ще се предпазите то причинителите на някои неприятни алергии.

Има също така тънък накрайник с четка за по-тесни пространства, в които не може да проникне стандартното решение. Най-използван обаче е стандартният накрайник, който включва въртяща се глава за събиране на замърсяването. Тук от компанията добавят иновативно решение, което е срещу заплитането на косми, голям проблем при по-стандартните решения. Полезна функционалност е меката връзка между накрайника тръбата, позволяваща завъртане в различни посоки за по-лесен достъп и под някои мебели.

Както вече стана дума, прахосмукачката е доста удобна за работа и се справя с лекота както с гладки повърхности, така и с килими с къс косъм и стоящи стабилно, както и покрития на мебели. Заслужава си да отбележим, че тя не е подходяща за почистване на течности. Иначе дори с една ръка няма да имате проблеми да работите с нея, а след като приключите просто изпразнете контейнера и я включете да се зарежда. Благодарение на приятния ѝ дизайн няма нужда да я криете в отделно помещение, като тя може лесно да се впише в разнообразни обстановки.

Успяхме да изпробваме прахосмукачката в реални условия и тя определено е практично и ефективно решение. Тя е лесно подвижна и безкабелна, като можете да достигнете навсякъде с нея, а за определени места дори не ви е необходим стандартният удължител. Събраната мръсотия се премахва лесно, а технологията за събиране е доста ефективна. При най-висока мощност звукът е съизмерим с този на стандартните модели.

Цената на Xiaomi Vacuum Cleaner G9 Plus е 440 лв. като можете да я вземете през официалния онлайн магазин на компанията.

One thought on “Xiaomi Vacuum Cleaner G9 Plus – стилна, практична и безкабелна вертикална прахосмукачка

  • ноември 24, 2023 at 3:38 pm
    Permalink

    Много медно прахосмукаче! До последно подценявах, но наистина 10 точки. Колкото и странно да звучи никак не отстъпва на стандартните кабелни прахосмукачки на 3та степен като сила на вакуумиране, да не говорим за практичността и мобилността.

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *