Световните фотографски награди на Sony с ново жури и изложби

Световната организация по фотография (World Photography Organisation) обяви независимия куратор и консултант по фотография Моника Аленде за председател на журито на професионалния конкурс. Обявена е и съдийската комисия за Sony World Photography Awards 2024, както и предстоящите дати за изложбата, която се завръща в Somerset House, Лондон от 19 април до 6 май 2024 г.

Тазгодишните съдии са както следва:

Професионален конкурс
Елена Наваро, фото куратор, продуцент и консултант, Мексико
Муцуко Ота, главен редактор, IMA Magazine, Япония
Елизабет Шърман, старши куратор, дирекция “Изложби и колекции”, Международен център по фотография (ICP), САЩ
Танзим Вахаб, куратор, Spore Initiative, Германия и директор на фестивала Chobi Mela, Бангладеш
Моника Аленде, независим куратор, консултант по фотография и председател на журито

Открити и младежки конкурси
Даниел Блоховиц, куратор, Foto Festival Lenzburg, Швейцария

Студентски конкурс
Рави Гош, заместник-главен редактор, British Journal of Photography, Обединеното кралство

През 2024 г. изложбата Sony World Photography Awards отваря врати в Somerset House, Лондон от 19 април до 6 май. След лондонската изложба и последващите презентации в Токио, Хошимин и Милано, изложбата Sony World Photography Awards 2023 пътува до Берлин, където ще бъде на разположение във Willy-Brandt-Haus от 17 ноември 2023 г. до 28 януари 2024 г.

Новото издание на конкурса Sony World Photography Awards започна на 1 юни 2023 г., като крайните срокове за подаване на заявления за четирите конкурса на наградите са:

Професионален: 12 януари 2024 г., 13:00 GMT
Открит: 5 януари 2024 г., 13:00 GMT
Студентски: 30 ноември 2023 г., 13:00 GMT
Младежки: 5 януари 2024 г., 13:0

Всички победители в категориите на професионалните, откритите, младежките и студентските конкурси ще получат цифрово фотографско оборудване от Sony. Освен това ще бъдат връчени парични награди от 25 000 долара (USD) на Фотограф на годината, 5 000 долара (USD) на Фотограф на открития конкурс на годината и 5 000 долара (USD) на победителя в наградата за устойчивост.

Победителят в титлата “Фотограф на годината” ще бъде награден и със самостоятелна изложба на своите творби като част от изложбата Sony World Photography London през следващата година. Всички печеливши и номинирани фотографии ще бъдат изложени на годишната изложба Sony World Photography Awards в Лондон, а след това ще бъдат показани и в други страни по света. Печелившите изображения ще бъдат публикувани и в годишната книга на наградите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *