Samsung може да отчете значителен успех при сгъваемите смартфони тази година

Samsung очаква доставките сгъваеми устройства на компабията да надминат тези на смартфоните от серията Galaxy Note, благодарение на Galaxy Z Fold5 и Galaxy Z Flip5. Според южнокорейски медии, това може да не стане през 2023 година, но изглежда Samsung ще успее поне да достигне над 10 млн. доставени сгъваеми устройства за първи път.

Двата нови модела може да отбележат с до 10% повече доставки от предходното поколение. Flip5 може да представлява 60-65%, а Fold5 30-35% от общите продажби на новите сгъваеми телефони. Доставчиците на компоненти на Samsung сигнализират, че поръчките за компоненти не са надминали или паднали под очакваните нива.

По-рано се очакваше Samsung да поръча компоненти за 12 до 13 млн. Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5. Реалният обем изглежда е с около милион по-малко. Причината за това се свързва с глобалната икономическа рецесия.

Информацията също така посочва, че Samsung ще започне масовото производство на серията Galaxy S24 през следващия месец. Също така серията може да бъде анонсиран през януари, месец преди обичайния времеви график.

Galaxy S24 и S24+ вероятно ще използват чипсет Exynos 2400 в Европа и други региони, а Galaxy S24 Ultra може да е със Snapdragon 8 Gen 3 за всички пазари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *