A1 има нов смартфон със собствената си марка – A1 Alpha Eco

А1 представи нов смартфон със собствената си марка – A1 Alpha Eco. Четвъртото поколение на A1 Alpha е с Eco Rating 82. Телефонът има тройна основна камера с 50MP сензор и 8MP селфи камера.

А1 Alpha Eco е с 6,75-инчов IPS дисплей с HD+ резолюция и 90 Hz честота на опресняване. За намаляване умората на очите е използвана технология NXTVISION, излъчваща 30% по-малко синя светлина.

Смартфонът разполага с двойни говорители и идва в комплект с безжични слушалки ttec Mode. Що се каса е до методологията Eco Rating, тя има за цел на помогне на потребителите на смартфони да изберат по-устойчиви модели и така да намалят вредното влияние върху природата. Тя оценява целия жизнен цикъл на мобилните телефони – суровините, използвани за направата на устройството, енергийната ефективност, продължителността на експлоатационния живот, възможностите за ремонт и рециклиране, и дава прецизна оценка за въздействието на модела върху околната среда. Максималният резултат, който един телефон може да получи, е 100, а най-високият резултат регистриран до момента е 85.

А1 Alpha Eco има батерия с капацитет от 5010 mAh с 18W жично зареждане. RAM паметта е 4 GB, а тази за файлове е 128 GB, като може бъде увеличена до 1TB. В софтуерно отношение е заложено на Android 13. Моделът има лицево разпознаване и сензор за пръстови отпечатъци, който се намира отстрани на корпуса.

Смартфонът може да бъде закупен с 3-годишна гаранция от магазините или сайта на А1 на цени от 59,99 лева в брой или 2,99 лева на изплащане с план Unlimited.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *