Xiaomi организира фотографски семинари – „Всеки кадър е история“

Xiaomi, в партньорство с инструктора на Leica Akademie и фотожурналист Джузепе Нучи, организират поредица от фотографски семинари – „Всеки кадър е история“ (Story in sight). Проектът е част от усилията на компанията, насочени в развитие на образованието – Xiaomi Education.

Нучи е усъвършенствал занаята си в заснемането на хора, места и техните истории през антропологичен обектив. През годините работата му е била представяна в множество международни издания като National Geographic Magazine, The New York Times, The Guardian и Wired. През 2018 г. той печели и наградата „Снимка на годината“, една от най-престижните награди за фотожурналистика. От 2017 г. Джузепе Нучи споделя фотографския си опит със студенти по целия свят. През 2022 г. постига забележителното отличие да бъде назначен за инструктор на Leica Akademie, което затвърждава неговото майсторство не само като фотожурналист, но и като преподавател.

Университетът на Барселона е първата институция, която участва в проекта „Всеки кадър е история“.Семинарите са планирани да се проведат през ноември тази година, в рамките на зимния семестър на Университета в Барселона. Тези семинари ще бъдат отворени за студенти от Факултета по филологии и визуални комуникации, Факултета по изящни изкуства и Факултета по информация и аудиовизуални медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *