Откриха част от фотоволтаичния парк на Каменица в Хасково

Вчера в Хасково официално бе открит първият завършен етап от изграждането на фотоволтаичен парк на „Каменица“ АД, част от групата на Molson Coors. Соларният парк се простира на площ от над 13 000 кв.м и генерира близо 30% от необходимата за оперирането на пивоварната електроенергия.

Съоръжението е последната най-голяма инвестиция на компанията в посока устойчиво развитие – над 3 милиона лева, инвестирани през 2022 г. Това е и първият соларен парк в подобен мащаб в групата на Molson Coors на глобално ниво. В следващите години предстои разширяване на площта на парка и увеличаване на генерираната електроенергия.

Пречистването на отпадъчните води на предприятията в Северна индустриална зона е друг пример за принос към околната среда и общности като това е доброволен ангажимент. Стремежът на компанията е количеството вода, вложено в целия производствен цикъл и отнесено към 1 хектолитър бира, да спадне до минимум. В тази връзка от компанията споделят, че въведените нововъведения и технологични решения в производството през последните години вече дават резултат за трайна тенденция за понижение – консумацията на вода е намалена с над 20% съотнесена към 2016 г. Въвеждането на тези и други иновации в процеса на пивопроизводство в пивоварна Хасково я издигат на почетното първо място в годишната класация на пивоварните на Molson Coors по целия свят за 2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *