LG с ново постижение при преноса на данни през 6G

LG обяви успешното безжично предаване и приемане на 6G терахерца (THz) данни на разстояние от над 500 метра – най-дългата дистанция досега, отчетена за 6G тестове, проведени в градска външна среда. Извършени съвместно с LG U+, тестовете са осъществени в началото на септември в LG Sciencepark в Магок, Сеул.

Припомняме и за предходния тест от 2022 г., при който 6G THz данни са изпратени безжично на дистанция от 320 метра, във Fraunhofer Heinrich-Hertz Institute в Берлин, Германия. LG и Fraunhofer си кооперират за разработването на основно оборудване за 6G предаване и получаване.

Еволюцията на 5G и 6G телекомуникациите ще позволи значително увеличение на скоростта на данните, както и ултра ниско ниво на латентност, високо надеждно предаване на данни и комбинация от комуникации и изкуствен интелект, или комуникации и сензори. 6G ще са от решаващо значение за някои от бъдещите бизнеси на LG, включително автомобилните и мобилни решения, метавселената, интелигентните домове и фабрики.

Очаква се дискусиите относно стандартизацията на 6G мрежите да започнат около 2025 г., а комерсиализацията им е планирана за 2029 година.

През 2019 годин, LG заедно с Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) създават LG Electronics-KAIST 6G Research Center; първото в индустрията изследователско съоръжение в Корея. LG е единствената корейска компания, назначена за председател на Next G Alliance, група за безжични технологии, водена от American Telecommunications Industry Association (ATIS).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *