Ревю: Sennheiser Momentum True Wireless 3

През последните години сме свидетели на бум на пазара за напълно безжични слушалки, като конкуренцията е доста засилена. На пазара са представени всички основни играчи, а сега до нас достигна и едно от актуалните предложения във високия клас от Sennheiser.

Става дума за In-Ear модела Momentum True Wireless 3, който ни бе предоставен за настоящото ревю от българския вносител на компанията, VSystem. Слушалките предлагат очаквани за този клас функционалности, но се отличават с изтънчена визия, включително текстилно покритие на кейса за зареждане.

Изискан дизайн

Momentum True Wireless 3 са сравнително компактни като в случая тестваме варианта в бял цвят, но има още опции в черно и графит. Страничната повърхност е матова, което е приятен акцент и означава, че няма да остават много отпечатъци.

Зоната между накрайника и основната част къса, а в комплект със слушалките идват кабел за зареждане и три допълнителни накрайници с различни размери. Налична е сертификация IPX4, която обаче не дава водоустойчивост при пълно потапяне, а при изпръскване с вода или изпотяване. Кутийката за зареждане, както вече стана ясно, е с покритие от текстилна материя, което е приятна изненада и поддържа технология за безжично зареждане, наред с това през USB Type-C порт.

Висококачествен звук и ефективно шумопотискане

Очаквано качеството на звука е на много високо ниво. Използвани са 7-милиметрови динамични TrueResponse говорители и честотен диапазон 5Hz – 21kHz. Заложено е на кодеци SBC, AAC, aptX и aptX adaptive.

Всичко това позволява постигане на отлични резултати, разбира се при съответното съдържание. Momentum True Wireless 3 се справят много добре в целия честотен спектър, пресъздавайки плътен и отчетлив звук. Така можете да се насладите оптимално на всички любими парчета, при стрийминг, гейминг и гледане на филми и сериали. Отлично впечатления правят ниските тонове, които в дадени ситуации са меки и наситени.

Качество на разговори също е на висота, като всяка слушалка има по три вградени микрофона. Това позволява добро пресъздаване на гласа при разговори и изолиране на околните звуци. Разбира се не очаквайте качество като при разговор директно от телефона, но все пак усещането е близко до това.

Momentum True Wireless 3 постигат и отлично шумопотискане, дори и при значителни околни звуци. Ефектът се подсилва и чрез доброто пасивно изолиране. Добавен е също така режим за пропускливост, което може да е от полза при определени обстоятелства. Налична е и адаптивна опция за шумопотискане и режим при наличието на вятър.

Батерия и други функционалности

Според компанията с един заряд на батериите можете да постигнете 7 часа плейбек и общо до 28 с батерията в кейса. Поддържа се бързо зареждане, което за 10 минути дава заряд за 60 минути плейбек. Кейсът може да бъде зареждан и безжично чрез Qi технология. През приложението на Sennheiser Smart Control можете да следите и нивото на заряд на слушалките и кейса. Като цяло издръжливостта на батерията е на високо ниво.

Моделът поддържа едновременно свързване на две устройства, което определено е полезна функционалност в днешното ежедневие. Иначе всички параметри и функционалности се управляват през приложението Sony Headphones Connect. Тук можете да регулирате и настройките за управление чрез докосване за шумопотискане, плейбек, разговори и т.н. Управлението става с почукване и задържане. Също така има сензори, които засичат свалянето на слушалка от ухото, като това автоматично паузира плейбека.

Заключение

Стандартната цена на Sennheiser Momentum True Wireless 3 е 510 лв., но в момента са на промоция за 400 лв. през VSystem. Това разбира се ги поставя във високия ценови клас от този тип сред познатите брандове. За високата цена получавате много приятен дизайн, изключително качествен звук, ефективна технология за шумопотискане и издръжливи батерии.

Снимките са заснети с Panasonic Lumix DC-G9

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *