Android 14 залага на възможностите за персонализиране

Google представи официално финалната версия на Android 14, като от компанията добавят много възможности за персонализиране и повече контрол над здраве и безопасността.

Обновеният инструмент за персонализация в Android 14 прави по-лесно превключването между тапети и това, което искате да видите още с пръв поглед. Сега можете да зададете персонални преки пътища на екрана за заключване, като QR четец или приложението Google Home.

Има и избор от шаблони за екрана за заключване с шрифтове, добавки, цветове и формати, които най-добре подхождат на вашия стил. Тези опции също използват изкуствен интелект. Първоначално за Pixel 8/8 Pro ще има опция за генериране на тапети по текстово описания. Android 14 включва и монохромна тема.

Android 14 поддържа HDR изображения с Ultra HDR за ярки цветове, по-ярки зони и по-тъмни сенки. Health Connect вече е вграден в настройките на Android 14 като централен начин за съхранение на всичките ви данни на едно място и запазване на контрола ви над поверителността. Също така ще имате по-голяма видимост как вашите данни се използват от приложения.

Android 14 подобрява сигурността на PIN-кода ви, като ви насърчава да зададете шестцифрен PIN. След като въведете правилния 6-цифрен или по-дълъг PIN, вече няма да трябва да натискате “Enter”, тъй като вашето устройство ще се отключва автоматично.

Налични са функционалности за лесно увеличаване на шрифта и използване на увеличител за хората със зрителни проблеми, а също така е актуализиран подходът към слуховата достъпност. Android 14 предлага по-интуитивни начини за свързване и взаимодействие със слухов апарат, като например отделен поток за настройка на слухов апарат от настройките за достъпност и т.н.

Android 14 вече достига до съвместимите устройства Pixel, а по-късно тази година ще бъде наличен на модели от Samsung Galaxy, iQOO, Nothing, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, Sony, Tecno, vivo и Xiaomi.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *