Безпроблемен гейминг с най-новите лаптопи Lenovo и процесори Intel

Lenovo е най-големият производител на преносими компютри в световен мащаб, като компанията може да се похвали с доста широко портфолио от продукти. В това число са сериите Legion и LOQ, който са насочени към геймърите и предлагат върхови технологии в класовете си.

Какво обаче прави предложенията толкова добри? Това е комбинация от доста фактори, които работят в синхрон за постигане на оптимални резултати. Започваме от чисто конструкционни решения, като големи отвори за охладителната система и много ефективни вентилатори, отвеждащи оптимално генерираната топлина. Това е необходимо, тъй като при гейминг компонентите влизат в максимална производителност и така отделят повече топлина, а за да могат да поддържат тази висока производителност, те трябва да са охладени ефективно.

Идва ред и на самите компоненти, които в случая се предвождат от най-новото 13-то поколение процесори на Intel. В разглеждания от нас наскоро Lenovo LOQ (16, Intel) е заложено конкретно на Intel® Core™ i7-13620H (в тестовата конфигурация), който разполага с 24 MB Intel® Smart Cache, 10 ядра и тактова честота до 4.90 GHz. При Legion Slim 7i пък е заложено на Intel® Core™ i9-13900H също с 24 MB Intel® Smart Cache, но вече с 14 ядра и тактова честота до 5.40 GHz. Тези процесори са способни да се справят и с най-тежките гейминг натоварвания предлагайки максимално представяне.

Резултатите, разбира се, са добри и чрез наличието на мощни видеокарти, като и в двата случая са налични NVIDIA GeForce RTX 40 Series с архитектура NVIDIA Ada Lovelace и DLSS технология. Тук е мястото и за останалите критични елементи, включително бързи системна памет (RAM) и сторидж, който е под формата на SSD. Отделно е заложено на екрани с висока честота на опресняване, което допринася за цялостното изживяване чрез качествена и плавна картина, дори при много бъри действия.

Няма как обаче цялостната система да е завършена без адекватна софтуерна поддръжка. Тук Lenovo предлага своя пакет Vantage, в който са налични най-новите драйвери и дори опции за регулиране на производителността. За това помага и наличието на система с изкуствен интелект Lenovo AI Engine+, която балансира за постигане на оптимални резултати.

И така, много компоненти и системи работят в синхрон за постигане на отличните резултати, които получавате в един цялостен пакет при избор на геймърските машини на Lenovo базирани на Intel.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *