4 от провалите на Apple с iPhone от близкото минало

С дебюта на серията iPhone 15 не липсват и традиционните първоначални проблеми. В случая Pro моделите загряваха значително при някои условия, но от компанията реагираха бързо и оправиха нещата със софтуерна актуализация.

Това разбира се не е първият път, в който Apple се сблъска с проблеми. Ето четири от най-забележимите неуспехи на iPhone през годините, като информацията е систематизирана от Android Authority.

iPhone 14 – OIS трептене

Последният неуспех на iPhone от страна на Apple беше миналата година, когато множество модели iPhone 14 Pro страдаха от странно трептене/скърцане на камерата. Оказа се, че стабилизацията на камерата в Pro моделите действа прекалено активно когато се използват приложения на външни страни, довеждайки до трептене и издаване на скърцане. И този проблем обаче беше отстранен чрез актуализация на iOS.

Антенагейт

Вероятно най-големият неуспех на ранните модели iPhone беше скандалът “Antennagate”. iPhone 4 от 2010 г. въведе стилен дизайн с плоски метални ръбове, с антени, поставени на различни точки по ръбовете, за да подпомогнат свързаността. Разположението обаче е такова, че ръката блокирала сигнала, което доведе до значително отслабване на мобилния сигнал и разпадане на обаждания. Тогава от Apple заявиха, че хората просто държат телефона “неправилно”. По-късно компанията предостави безплатен кейс, с който се преодолява този проблем.

Забавяне на стари модели

Устройствата ни могат да започнат да работят по-бавно с времето, като бикновено това не е умишлен ход от страна на производителите. Apple обаче наистина забавяше старите си iPhone устройства.

Собствениците на по-стари iPhone като iPhone 6 и 6s сигнализираха за по-слаби резултати в бенчмаркове към края на 2017 г., което показа, че Apple забавя тези устройства. Става ясно, че компанията го прави, за да се справи с проблеми, свързани с остарелите батерии, като спиране на устройствата при натоварване.

Фактът, че Apple забавяше iPhone, беше сериозен проблем, но дори по-голям проблем е, че това ставаше без информираност на потребителите. Компанията по-късно пусна актуализация, която показва информация за състоянието на батерията, както и отстъпка за замяна на батерията.

Проблемът с огъването

Apple представи серията iPhone 6 през 2014 г., която включваше и модел Plus. Именно той беше в основата на скандала “Bendgate”. Тестове показаха, че серията iPhone 6 е по-вероятно да се изкриви в сравнение с предишни устройства. И този проблем имаше реални последици, тъй като хората съобщаваха, че телефоните им се изкривяват при носене в джоба.

One thought on “4 от провалите на Apple с iPhone от близкото минало

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *