Sony обновява конзолата PlayStation 5 – става по-компактна

Sony представи актуализираните версии на конзолата PlayStation 5, PlayStation 5 и PlayStation 5 Digital Edition, които са по-компактни. Според компанията новите модели са с 30% по-малък обем и с 18%/24% намалено тегло спрямо предходните версии.

Налични са и четири сменяеми панела, което може да позволи и повече възможности за персонализиране. Иначе конзолите продължават да се предлагат само в бял цвят, но както стана ясно, можете да купите отделно панели.

Един от панелите отваря достъп до новото Ultra HD Blu-ray устройство, което може да се откача. То може да бъде закупено отделно и добавено към Digital Edition, за да получите възможност за използване на дискове.

Новата конзола също идва с нова стойка, която е за хоризонтален режим. Ако искате да поставите конзолата вертикално ще трябва да закупите отделен аксесоар, която е съвместима с всички версии на PS5.

Хардуерно единствената промяна е в добавянето на опция за 1TB вградена памет. Всички останали параметри са идентични с предходния вариант.

В Европа цената на PS5 Digital Edition е 450 евро, а на PS5 с Ultra HD Blu-ray дисково устройство е 550 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *