Интерактивната телевизия Yettel TV работи отлично на различни устройства, а вече и без договор!

В началото на април Yettel предприе голяма крачка и анонсира новата си интерактивна телевизионна услуга Yettel TV. Първоначално тя беше достъпна единствено със срочен абонамент и интернет от телекома. От края на лятото обаче вече имате възможност да използвате услугата и без тези ограничения, включително и без срочен договор и допълнителни устройства.

Лесна и бърза активация

Можете да активирате услугата изцяло онлайн, дори да не сте клиент на Yettel. Процесът за това е лесен и не отнема много време. Имате опцията да го направите през web или като мен – в мобилното приложение Yettel, в което е нужна само регистрация или просто се логвате, ако вече имате такава и сте клиент на телекома. Там ще откриете телевизионната услуга, а след това е наличен избор дали да я заявите с или без интернет и с или без договор.

В случая пробваме опцията без договор и интернет, която се ползва с предплащане на месечна такса. Наличен е избор между два плана – TV Favorite, който включва 100+ канала (65+ HD), и TV Max с 200+ канала (110+ HD). Те са на цени съответно от 23,99 лв. 29,99 лв. на месец.

Плановете включват използване на два екрана за гледане на различни устройства, включително смарт телевизори, смартфони (приложение за Android и iOS), таблети и компютри (през tv.yettel.bg). Потребителите, които не са част от мрежата на Yettel, заплащат онлайн с банкова карта, а клиентите на Yettel могат да се възползват и от опцията абонаментът да се начислява към текущата сметка.

Следващата стъпка е избиране на допълнителни пакети с екрани или канали, включително Diema Extra, HBO, Max Sport Plus и 7/8 TV, които са със съответната добавена такса. Идва ред на съгласие с условията и вече можете да ползвате интерактивната телевизия. Ако прецените, след това можете по всяко време да активирате и деактивирате пакети с канали, както и самата услуга. Отговорите на най-често задаваните въпроси за Yettel TV можете да откриете тук.

Yettel TV има приложения за смарт телевизори Samsung (произведен след 2019 г. с операционна система Tizen 5.0 или по-висока), LG (произведен след 2019 г. с операционна система WebOS 4.0 или по-висока) или с операционна система Android (произведен след 2019 г. и с операционна система 8.0 или по-висока (Sony, Philips, TCL, Sharp, Hisense, и др.). За останалите телевизори може да се използват стандартни Android TV смарт устройства (с ОС Android 8 и по-нова), които се свързват с телевизора.

В случая Yettel TV може да се използва с интернет свързаност и от други доставчици, като се препоръчва скорост от минимум 15 Mbps при гледане в 4K. Трябва да отбележим, че няма опция за Chromecast от приложението с Android към телевизор. Услугата може да се използва и в останалите страни от ЕС и ЕИЗ, което дава страхотно удобство при пътуване.

Разширени функционалности и гладка работа

Имахме възможност да изпробваме Yettel TV на смартфон с Android, на лаптоп през браузер и на смарт телевизори с Android. И на трите платформи услугата работи гладко, без забавяния и е с приятен интерфейс, който има доста общи черти между устройствата. При стартиране влизате в основния изглед, включващ съдържание от отворения канал, секция с предложено съдържание под него и основните раздели в горната част.

Разделите започват със секцията Начало (логото на услугата) и включват и раздел „Програма“, в който можете да разглеждате актуално излъчваното съдържание по канали в табличен вид, както и минали и бъдещи излъчвания. Разбира се Yettel TV включва всички основни функции на интерактивната телевизия, включително стартиране, пауза, пускане отначало, запис на съдържание по сезони и епизоди и връщане назад до 7 дни, както и смарт представяне на съдържание. Има и тематични раздели за спортно, детско или филмово съдържание с предложения за канали и предавания.

Всички тези функционалности са много полезни в ежедневието за случаите, които искате да гледате нещо от предходните дни в удобно за вас време. Освен това ако гледате филм, сериал или друго предаване на запис, можете да превъртате напред или назад и да прескачате рекламите, а това е доста полезна опция. Можете също така да запишете дадено съдържание и да го гледате в следващите 30 дни. За да се справите с голямото разнообразие от канали, има и опция за търсене на съдържание.

Като цяло интерфейсът на приложенията за различните платформи ни допадна с това, че е доста интуитивен и работи бързо и гладко. Лесно откриваме това, което търсим и прескачаме през различните канали, дни и съдържание. При приложението за смарт телевизори директно се използва дистанционното на телевизора, което допълнително улеснява работата.

От телекома определено имат функционираща и лесна за използване интерактивна телевизионна услуга, която е достъпна за широк кръг от потребители, вече и без договор. Можете свободно да използвате Yettel TV на телевизор, смартфон, таблет или компютър, без да се притеснявате от дългосрочно обвързване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *