Ето с какво се отличават смарт телевизорите на KIVI

Всеки любител на технологиите избира внимателно какви електроуреди да закупи. Някои предпочитат да имат най-новия модел смартфон, компютър или телевизор от любимият за тях бранд. Други, пък, гледат съотношението цена-качество и се съобразяват предимно с това. Към постигане на отлично съотношение между включените функции и достъпна цена се стреми и европейския разработчик и производител на смарт телевизори – KIVI. Компанията умело съчетава отлични характеристики спрямо предпочитанията на своите клиенти, правейки продуктите им различни. Ето какво прави различни смарт телевизорите от KIVI.

Избирай с очите си

Първото нещо, върху което обръщаме внимание при избор на нов телевизор, е неговият дизайн. Минимализъмът е тенденция, която през последното десетилетие доминира пазара и най-вероятно ще се задържи още дълго време. Това беше изборът на дизайнерите на KIVI, когато създаваха новата продуктова линия.

Смарт телевизорите на KIVI предлагат безрамков дизайн и напълно невидими, „ефирни“ крака. Видимата част на страничните рамки е само 2,6 мм широка, така че вниманието на зрителите да е фокусирано върху случващото се на екрана. Тънките и елегантни крака са направени от метал и изглеждат изтънчено, но държат екрана стабилно и здраво.

За телевизори, предвидени за монтаж на стена, KIVI предлага своя собствена гама стойки, които позволяват на потребителите да закрепят телевизора си сигурно, да го завъртят и да регулират ъгъла на наклона му. Стойките са малки по размер, но могат да поддържат тегло от 30 до 50 кг.

Смарт телевизорите на KIVI са налични в класическия черен цвят, който е традиционен избор за производителите на домашни уреди. Въпреки това, KIVI предлага и модели в бял цвят в своето портфолио. Така марката променя традицията на еднообразни черни уреди и предлага бели телевизори, за хората, които искат да добавят нотка елегантност към дизайна на своя дом и хармонично да впишат екрана в модерни светли интериори.

Лицензирана операционна система

Официалната операционна система гарантира, че телевизорът ви ще работи без забавяния и проблеми и ще поддържа всички видове съдържание и приложения, достъпни за смарт телевизори. Често операционните системи без лиценз не могат да бъдат обновявани, което забавя производителността на телевизора и го прави потенциално уязвим на хакерски атаки и вируси. Освен това, много приложения изискват последната версия на операционната система, за да функционират правилно.

Смарт телевизорите на KIVI работят с лицензираните операционни системи AndroidTV 9 и AndroidTV 11,с възможност за обновяване до следващите версии. Това предоставя на потребителите достъп до над 10 хил. приложения и програми, достъпни в Google Store. Тези операционни системи също така се синхронизират с всички Android устройства у дома и със системата Google Home. Другите предимства включват незабавен стрийминг на съдържание от смартфон чрез Chromecast и гласово управление чрез Google Assistant.

Качество на екрана и изображението

При избор на нов телевизор основните критерии са екранът и техническите му характеристики. Гамата смарт телевизори от KIVI включва устройства с всички опции за резолюция: HD, FullHD и UltraHD. Производителят предоставя 3-годишна гаранция за екрана.

KIVI използва нов чипсет, който е с 30% по-мощен от средното на пазара. Това позволява интегрирането на технологии за подобрение на изображението в телевизорите, дори ако оригиналното качество на съдържанието не е особено високо. Дори любими стари филми ще бъдат предавани в добро качество.

Технологиите за подобрение на изображението повишават детайлите, правят ги по-ясни, с по-голям контраст и яркост. Освен това телевизорът активира тези функции автоматично, когато разпознае формата на предаваното съдържание. Например, когато смарт телевизорът разпознае, че се възпроизвежда HDR съдържание, променя текущите настройки, за да покаже изображението в цялата му естествена красота и яркост.

Технологията MEMC (Motion Estimation, Motion Compensation) добавя липсващите кадри, за да направи видеото по-гладко, а детайлите по-изострени. Това е особено необходимо по време на динамични сцени или ако видео съдържанието има ниска честота на кадри.

UltraClear технологията осигурява максимално детайлизиране на изображението и превръща нискокачественото съдържание в такова, което сякаш е създадено в 4К резолюция. Max Vivid технологията увеличава яркостта и регулира наситеността на цветовете. Технологията Super Contrast Control е полезна за тъмните области на картината: тя регулира контраста локално, на правилните места и ви позволява да виждате детайлите в тъмните сцени.

Висококачествен звук

В допълнение към качеството на картината, потребителското изживяване зависи от звука, който смарт телевизорът предоставя. Няма нужда да купувате допълнителен саунд бар: смарт телевизорите от KIVI са оборудвани с интегрирана система от високоговорители. Аудио системата допълва перфектната картина с изключителен звук, благодарение технологията Dolby Audio Processing, която регулира силата на звука в реално време, което е особено полезно при динамични сцени или реклами, като изравнява и силата на гласа. В допълнение, системата от високоговорители има предварително конфигурирани звукови настройки (така наречените “предварителни настройки”), съответстващи на вида на излъчваното съдържание, независимо дали е екшън филм, концерт, игра или телевизионно шоу.

Посетете уебсайтовете на партньорите на KIVI за повече информация за цените на смарт телевизорите от KIVI: A1, Ozone, Technomarket, Technopolis.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *