Как 3D механизмите на масажните столове имитират ръчния масаж и подобряват здравето на потребителите

XXI-ви век е времето, издигащо в култ технологиите. Много от нас вече работят от вкъщи или на офисното бюро и предпочитат дистанционната работа. Това може да влоши физическото състояние, особено когато тази нездравословна рутина е лишена от полезни упражнения и разтягане. За тях не остава време. Все повече усещаме нужда от помощ от масажист. Искаме да се отпуснем, да се заредим с енергия и да нямаме тежести, но това е трудно достъпно в напрегнатия ден. Масажните столове са чудесна алтернатива за домашен, но професионален масаж. Но дали са достатъчно добри заместители на професионалиста?

Малко повече за ползите от масажа за здравето

Според центъра за иновативна медицина Detox, масажът носи много терапевтични предимства, които са добре познати на физиотерапевтите, кинезитерапевтите и други специалисти.

Практиката за използване на допир като лечебен метод произтича от обичаите и техниките, познати в още древната история. Източните и западните цивилизации установяват, че масажите могат да лекуват наранявания, да облекчават болката, да намаляват стреса, да предотвратяват и лекуват заболявания. Масажите дори могат да насърчат отделянето на натрупаните токсини в тялото ви, които причиняват множество здравословни проблеми.

Масажната терапия се използва за подпомагане управлението на здравословното състояние или за подобряване на благосъстоянието изцяло. Тя включва манипулиране на меките тъкани на тялото. Масажът се практикува в повечето култури, както в източната, така и в западната през цялата човешка история. Точно той е бил един от най-ранните инструменти, с които хората са се опитвали да облекчат болката.

Редица проучвания посочват, че болката в кръста, още наричана “лумбаго” е един от най-срещаните проблеми. Колкото повече не му се обръща внимание, неприятното усещане нараства и състоянието може да се влоши.

Когато нямаме време да извикаме масажист или той е твърде далеч, а ние имаме хронични болки, е редно да се обърнем към механичен масажор или защо не дори масажен стол?

Работата на масажните столове имитира ръцете на професионален масажист

Днес с напредването на технологиите всеки сектор търпи промени. Може да се изненадате колко бързо се развива и бизнесът за масажни столове. Съществуват такива, които правят изключително прецизен шиацу масаж и то не само на гръб и рамене. Упражняват няколко дейности едновременно.

Съществува т. нар. 3D интелигентен механизъм. Тези “умни” ръце могат да се фокусират върху гърба, врата или лумбалната област. Комодер са разработили масажен стол с най-новата техника в този сектор. Техните уреди съчетават в себе си много видове масажни техники, като “месене”, “търкаляне”, “шиацу” и много други.

Масажният стол вече умело замества масажиста и достига до всяка точка на тялото, засегната от работното ежедневие. Степените на интензивност също растат неусетно, прецизират се движенията. Един масажен стол в наши дни може да се погрижи за мускулите и сухожилията и да облекчи неприятното усещане за дискомфорт.

Такъв пример е столът Joy 3D Full Body. Той е оборудван с интелигентни 3D механични ръце, които могат да бъдат фокусирани и адаптирани върху гърба, врата или лумбалната област.

В напрегнатия ден проблемите няма да се оправят сами, но и намесата на масажист е постоянна и недълготрайна инвестиция. Във време на висока технологичност сме задоволени от иновации в джаджите. Комодер е една от най-бързо разрастастващите се компании за изработка на масажни уреди с иновативни технологични функции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *