Matter 1.2 добавя поддръжка за нови типове устройства от умния дом

Консорциумът за стандарти за свързаност (CSA), в който е член и Apple, обяви, че актуализираната спецификация Matter 1.2 е налична за производителите на устройства и платформи. Matter 1.2 добавя поддръжка за допълнителни видове устройства и подобрения.

Matter е протокол за умни домове, който позволява на устройствата да работят на различни платформи, включително HomeKit. С Matter 1.2 се добавя поддръжка за хладилници, автономни климатици, съдомиялни, перални, роботизирани прахосмукачки, детектори за дим и въглероден моноксид, сензори за качество на въздуха, пречистватели на въздуха и вентилатори.

Matter 1.2 също добавя подобрения за многопозиционни превключватели и многолампови осветителни тела, както и семантични маркери и подобрения за оперативните състояния на устройствата, което би трябвало да предостави на производителите на устройства повече възможности за по-сложни умни продукти за дома.

Според CSA, Matter 1.2 включва подобрения в тестовете и сертифицирането, което ще позволи на компаниите да пускат продукти на пазара по-бързо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *