Българска фирма създаде модул с изкуствен интелект за приложение в бизнеса

През последните месеци изкуствените интелекти от типа „голям езиков модел“ (LLM – Large Language Model) навлязоха в живота ни и на практика превзеха света със своята достъпност и способност да комуникират на разбираем език. Сега българската компания за бизнес софтуер ERP.BG преминава на следващия етап от развитието на тази технология, предоставяйки възможност фирмите да създават собствени изкуствени интелекти – обучени в контекста на техния бизнес, участващи пълноценно в комуникацията между екипите и интегрирани с ERP системите им.

Това позволява те да придобият специализирано познание – например за процесите, продуктите или дейността и да автоматизира множество отделни стъпки от работата. Новият модул AI ще влезе в следващата версия 24 на системата ERP.net. За сега той работи с ChatGPT, но платформата позволява в бъдеще да се използват и други големи езикови модели.

Новият модул AI в платформата ERP.net от своя страна позволява да се създават един или повече модели, като всеки от тях има своето предназначение. Новият модул за създаване на фирмени изкуствени интелекти ще бъде демонстриран на изложението Wine and Spirits Show 2023, което ще се проведе от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център, в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *