Xiaomi Smart Band 8 – ефектен умен аксесоар за всеки ден

Носимите устройства вече са неразделна част от живота ни и идват под разнообразни форми. Едни от най-достъпните обаче си остават фитнес гривните, а тук може би най-популярната линия е Smart Band на Xiaomi. Тази година имахме шанса и удоволствието да присъстваме на международнaта премиера и на най-новата версия в тази серия, а именно Xiaomi Smart Band 8, която вече е налична и в България.

Стилен и практичен дизайн

Новият модел определено може да бъде описан като стилен и практичен технологичен аксесоар, който ще е полезен за голям кръг потребители. Smart Band 8 има елипсовидна конструкция с метална странична рамка, което придава премиум усещане. Рамката е в златист или черен цвят и съответстваща TPU каишка. Гривната е изключително лека (27 гр.) и удобна за носене през целия ден, а и по време на сън. Различните цветове дават възможност за избор според вашия личен стил, а гривната може да е стилен и ненатрапчив акцент към аутфита.

Долната част е леко извита и в нея се помещават сензорите и пиновете за зареждане. Що се отнася до зареждането, то се осъществява чрез магнитен аксесоар, който идва в комплект с гривната. На фона на това моделът е водоустойчив (IP66/5ATM), а каишката е с нов тип закачане и може да бъде сменена лесно при необходимост.

Качествен екран и издръжлива батерията

Xiaomi Smart Band 8 залага на познатата формула с голям за този клас AMOLED дисплей, който е с диагонал 1.62 инча. Той има отлични свойства, като пресъздава консистентни цветове, но също така има и висока яркост, до 600 нита, което е от голямо значение когато сте навън и при пряка слънчева светлина.

Налична е функционалност Always-On Display, която позволява да имате винаги активен дисплей, показващ най-важната информация. Освен това обаче, по подобие на каишките, които се сменят, можете още по-лесно да смените и циферблата, според настроението или случая. Има избор между над 200 циферблати с разнообразни визии и функционалности.

Един от най-важните показатели при носимите джаджи е издръжливостта на батерията. В това направление Smart Band 8 предоставя до 16 дни с един заряд при типична употреба или до 6 дни с винаги включен дисплей. Така можете да разчитате на устройството доста време преди да се наложи да го заредите.

Фитнес и здраве

Новата фитнес гривна разполага и с възможности за следене на редица здравни показатели. Това включва сърдечен пулс, нива на кислород в кръвта, стрес, менструален цикъл и качеството на съня. Освен това са налични и над 150 режима за проследяване на разнообразни дейности, това включва плуване, тичане, ходене, тенис, колоездене и т.н.

Детайлните измервания се синхронизират с приложението за смартфони Mi Fitness. В него можете да разгледате всички отчетени параметри, но освен това и да настройвате гривната. Връзката се осъществява чрез технология Bluetooth BLE, като се поддържа работа със смартфони с Android 6.0 и по-нова версия или iOS 12 и по-нова.

За финал

В момента цената на Xiaomi Smart Band 8 е 100 лв., като можете да я откриете в черен и шампанско/златист цветови комбинации. Този модел може да ви допадне ако нямате нужда от смарт часовник, но все пак искате да имате достъп до основни здравни показатели, известия от телефона и проследяване на тренировки, без да давате много пари. Освен това моделът дава много възможности за персонализиране и има издръжлива батерия и качествен екран, а това са много важни аспекти при този тип носими джаджи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *