SpaceX вече не е на загуба

Изпълнителният директор на SpaceX, Илон Мъск, заяви, че компанията за сателитен интернет, която е част от нея, Starlink, вече е постигнала точката на пречупване на паричния поток. Това означава, че приходите са равни на разходите.

От 2019 г. насам, Starlink е разширила своята мрежа сателите в ниска околоземна орбита до около 5 000, позиционирайки се като най-големият оператор в света. “Starlink сега е също така с най-голям дял от всички активни спътници и до следващата година ще бъде изстреляла мнозинство от всички спътници от Земята”, каза Мъск в публикация в социалната медия X в четвъртък.

Мъск се стреми да установи Starlink като критичен източник на приходи, за да финансира по-капиталово интензивни проекти на SpaceX, като следващото поколение на Starship, гигантска ракета, с която компанията възнамерява да лети до Луната за NASA в следващата десетилетие.

През миналата година Starlink публикува повече от шесткратен ръст на приходите си, достигайки $1,4 милиарда, но не успя да постигне целите, зададени от Мъск. SpaceX се оценява на около $150 млрд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *