Снимки на първия електромобил на Xiaomi – SU7

Първите изображения на електрическия автомобил SU7 на Xiaomi бяха публикувани от китайска регулаторна агенция, представяйки колата пред официалния й публичен дебют. Заедно с изображенията се предоставят различни спецификации от регулаторните документи, като размери, тегло, мощност, производителят и наличните модели при старта.

Xiaomi фактически няма да произвежда колата, като тази роля ще е на Beijing Automotive Industry Holding Co. (BAIC). BAIC е китайски производител на автомобили, принадлежащ на държавата, и ще произвежда SU7 по договор.

SU7 изглежда най-близо до Tesla Model S, въпреки че е с малко по-дълго шаси. Това не е много изненадващо, като се има предвид голямата популярност на този вид модели. SU7 е всъщност само с малко под 30 мм по-къс от Model S.

Вариантът с единичен мотор и задно задвижване на SU7 ще достига около 295 к.с. и ще тежи около 1980 кг. Премиум версията с два мотора и задвижване на всички колела прави 663 к.с. и тежи значително повече — 2205 кг. Знаем, че химичните състави на батериите между двете модела са различни, като по-евтиният автомобил получава пакет от литиев желязо-фосфат (LFP), а версията с по-висока цена използва никел-манган-кобалт (NMC).

Специфичните версии, налични при старта, са SU7, SU7 Pro и SU7 Max. Тъй като Xiaomi е китайска марка с екосистема от продукти и услуги, предназначени главно за китайски клиенти, не е ясно дали компанията има планове да продава SU7 в международен план.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *