Нови евтини сензори за умния дом от ИКЕА

ИКЕА представя три нови сензора на достъпна цена за откриване на течове на вода и движение – VALLHORN, PARASOLL и BADRING. Те са част от категорията IKEA Home, която позволява на клиентите да управляват и наблюдават домовете си от всяка точка на света. Смарт сензорите предоставят известия в реално време при всяко засичане на активност, което позволява на потребителите да останат информирани и свързани с дома си, независимо дали са там, или не, и да действат, когато е необходимо.

Те работят самостоятелно или с други смарт продукти от ИКЕА и се предлагат с възможности за персонализация. Сензорите могат да се използват по различни начини в целия дом:

Сензорът за врата и прозорец PARASOLL (10 евро) е предназначен за дискретен монтаж на прозорци и врати. Този сензор уведомява потребителите, когато тези точки за достъп се отварят или затварят, като ги информира за неочаквани влизания.

Безжичният сензор за движение VALLHORN (8 евро) може да се поставя както на закрито, така и на открито. Той активира светлини при засичане на движение и предлага персонализирано осветление с регулируеми настройки за цвят и интензивност.

Сензорът за теч на вода BADRING (10 евро) трябва да се поставя в близост до местата, където се използва вода, и уведомява потребителите при откриване на теч на вода чрез изпращане на мобилни известия или активиране на вградената аларма. Той свежда до минимум въздействието на инцидентите, свързани с водата, чрез незабавно уведомяване, за да можете да действате веднага.

Чрез свързване на сензорите към хъба DIRIGERA те задействат други устройства, получават известия в мобилния си телефон или регулират осветлението според предпочитанията си – всичко това се управлява чрез интелигентното приложение IKEA Home, дори дистанционно извън дома.

PARASOLL и VALLHORN ще започнат да се продават от януари 2024 г., последвани от BADRING през април 2024 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *