Портативна батерия и за лаптопи – Sandberg Powerbank 30000

Портативните батерии са доста удобно решение за случаите, в които пътувате често и като резервен вариант при спиране на тока. С тях можете да разчитате на допълнителен заряд за устройствата си, а това понякога може да е критично. В болшинството от случаите разбира се този тип батерии са предназначени основно за по-малки устройства и смартфони.

Ако обаче искате да зареждате и лаптоп то имате нужда от нещо по-мощно. В случая разглеждаме Sandberg Powerbank 30000 AlwaysOn DC+PD, която както подсказва и името е с капацитет от 30 000 mAh и предлага голяма гъвкавост за зареждане на разнообразни устройства.

Батерията има приятен и сравнително компактен дизайн с релефно покритие отгоре и отдолу. Тя тежи близо 600 гр. и е с размери 3 х 8.6 х 18.5 см. Корпусът е направен от издръжлива на запалване пластмаса, което е доста полезно.

В предната част на батерията са поставени общо три порта, USB Type-C и Type-A, както и DC. И трите могат да се ползват за зареждане на устройства, а самата тя се зарежда през Type-C или DC. Между портовете е поставен правоъгълен дисплей, който показва много полезни и интересни данни, включително в реално време мощностите на зареждане и разреждане, температура, ниво на заряд, напрежение и използван порт. Отзад можете да видите таблицата с всички входящи и изходящи напрежения и мощности.

Батерията може да зарежда едновременно до три устройства (общо до 200W) през наличните портове. В комплекта идват USB-C към USB-C кабел и DC-DC. Чрез DC порта имате много опции за зареждане на разнообразни лаптопи (12 различни накрайника за най-популярните брандове и модели), при мощност до 120 ват. Тук напрежението се избира ръчно чрез бутоните отстрани на корпуса. Наличието на подобна опция покрива повечето лаптопи на пазара, може би освен геймърските модели, тъй като там има нужда от доста по-висока мощност.

Лично аз я използвах за моя ThinkPad T540, който се зарежда през USB Type-C порт и нямах никакви проблеми (в случая изисква до около 65 вата). Освен това зареждах още и смартфон, също с поддръжка на висока мощност до 100W PD, а през USB-A се предават до 18W. Налична е и функционалност Always On (винаги включена) при подаване на заряд към устройства с ниска консумация.

Капацитетът на батерията е доста висок, 30 000 mAh, което означава, че дори на път можете да разчитате на адекватно захранване. Поддържа се и технологията Pass-Through, едновременно включени зарядно и зареждащо се устройство. Реално с нея можете да заредите до 4-6 пъти смартфон. По отношение на лаптопите това зависи от конкретния модел. Зареждането ѝ отнема около 85 минути със 100-ватово зарядно.

Батерията идва и с 5 години гаранция, което би трябвало да е адекватно доказателство за надеждността ѝ. Цената ѝ е около 350 лв., като може да бъде закупена директно от сайта на компанията за България. От наблюденията ми тя е доста ефективно решение, което може да е от полза на тези от вас, които пътуват често или просто искат да имат резервно захранване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *