Ревю: KIVI KidsTV е идеално попълнение за детската стая

В началото на септември KIVI представи най-новите си модели смарт телевизори в рамките на изложението за потребителска електроника IFA в Берлин. Сред тях е и 32-инчовият KIVI KidsTV, който още тогава ми се стори като доста добро попълнение. Наскоро моделът достигна и до мен, а сега мога да споделя и малко повече наблюдения за него.

Представяне

Още с пръв поглед виждаме, че става дума за доста специален телевизор. Той идва в син и бял цвят, а страничната му рамка и крачета са с покритие, което позволява прикрепването на блокчета от конструктор. Тъй като в случая става дума за 32-инчов екран, моделът е сравнително компактен и не заема много пространство, а при желание може да бъде монтиран и на стената.

KIVI KidsTV няма да се пречка в детската стая, а доста лесно може да се слее с обстановката след като децата го украсят по свое усмотрение. В комплект с него идват двустранни стикери, с които телевизорът се закрепя сравнително здраво.

Заложено е на ново дистанционно управление с ергономичен дизайн с минимален брой бутони. Така децата могат лесно да се ориентират и да използват дистанционното. Наличен е и вграден в него микрофон, както и бутони за бърза навигация към някои популярни приложения. В долната част е вградено логото на бранда с луминесцентно покритие за по-лесно откриване в тъмното.

Основни технически параметри

Както вече стана дума, KIVI KidsTV има 32-инчов панел, което е повече от достатъчно за предназначението му. Използвана е FSA матрица с Direct LED технология на подсветката и резолюция Full HD. Сред наличните технологии са Super Contrast Control, Max Vivid, Ultra Clear, HDR, предлагайки добро качество на картината.

Опциите за свързване са Bluetooth, Chromecast (стриймване от устройство с Android) и Wi-Fi. Наличен е и адекватен набор от портове, Ethernet (LAN), 2 USB, 4 HDMI, аудио жак, оптичен аудио изход, mini-RCA. В софтуерно отношение е използвана операционна система Android TV 11, предлагаща достъп до съответния магазин за приложения.

Звукът се подсигурява от два високоговорителя от по 16W, като са използвани също технологиите Dolby Audio, Sound Surround, Auto Volume Control и SRC. Звукът е абсолютно достатъчен за малки помещения и можете също така да пускате музика на децата.

Важните решения за деца

Вече стана ясна една от основните черти на специализирания модел, а именно възможността за прикрепване на конструктор към рамката, стойките и централната основа. Така децата могат да го персонализират според желанията си, добавяйки любимите си блокчета и персонажи към него. Телевизорът е съвместим с най-популярните серии конструктори, което е от полза.

Децата разбира се играят активно в стаите си, а това може да е опасно за телевизорите. В това отношение KIVI KidsTV има издръжливото и устойчиво на надраскване закалено стъкло, което го защитава от удари с играчка или пък с топка. Няма проблеми и при инциденти с по-остри играчки, като панелът няма да се нарани. KIVI предоставя 3 години гаранция за екрана.

На гърба на KIVI KidsTV е позиционирана нощна лампа AlumiGlow, която излъчва мека, успокояваща светлина. Създава уютна атмосфера в детската стая и помага на децата да заспят по-бързо, особено ако не обичат да спят на тъмно. Нощната лампа може да работи дори когато телевизорът е изключен. Нивото на яркост на светлината е регулируемо. Родителите и децата могат да регулират нощната светлина с помощта на дистанционното управление или чрез бутон на смарт телевизора.

Тъй като в случая става дума за телевизор предназначен за деца е от голямо значение да има и адекватна защита за очите. Традиционно това става чрез ограничаване нивата на синята светлина, която причини умора на очите. KIVI KidsTV използва технология Low Blue Light, която служи именно за това и телевизорът филтрира тези лъчи, защитавайки зрението, особено вечерно време.

Моделът може да служи и за нощно осветление, като има LED лента в задната част. Светлината е приятна и се включва, изключва и регулира (интензитет) с бутон от дистанционното. Има и опция за родителски контрол за задаване ограничения на времето за гледане и наблюдаване на навиците.

Заключение

KIVI KidsTV напълно оправдава името и предназначението си. Този модел е отлично попълнение за детската стая. Той не е много голям и е с дизайн, който ще се впише идеално, особено след детска намеса с добавянето на допълнителни блокчета от конструктори.

Налични са също така важни решения, като защитен екран, удобно дистанционно, функция за нощна лампа и ниски нива на синята светлина. Телевизорът използва операционна система androidtv и работи с прилична бързина, предлагайки също така очаквано за класа си качество на картината и звука.

В момента телевизорът е с цена 690 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *