Виртуална разходка на щанда на Honor в рамките на MWC 2024

Тази година Honor има доста силно присъствие на Мобилния конгрес в Барселона (MWC 2024), като успяхме лично да разгледаме щанда на компанията, който се намира в Зала 3 (Hall 3), на най-голямото изложение за мобилни технологии.

В рамките на доста голяма изложбена зона, Honor показва най-новите си продукти, като повечето от тях бяха представени в международен план непосредствено преди официалния старт на конгреса. Компанията доста активно разширява портфолиото си от продукти, като вече има и на практика цяла екосистема от устройства.

Без изненади един от акцентите е върху технологиите и решенията с изкуствен интелект, които от известно време придобиха огромна популярност. В този ред на мисли Honor има концепция за ИИ, която включва нови функционалности за мобилните устройства на компанията.

Нека обаче да започнем своеобразната си виртуална обиколка на зоната с новата звезда на компанията сред смартфоните, а именно Magic6 Pro, който беше анонсиран за международните пазари в неделя. Посетителите могат лично да видят устройството, а и да изпробват някои от възможностите му.

Тук е моментът да припомним и някои от основните черти на новия флагман, който използва LlaMA, големият езиков модел (LLM) с отвореният код на Meta, с разнообразни възможности в сферата на ИИ. Най-интересна разбира се е основната му камера, отличаваща се със 180MP сензор с телефото обектив (f/2.6, OIS) с 2.5x оптично увеличение, 50MP с ултраширока бленда (f.2.0, EIS) и 50MP с променлива бленда (f/1.4 и f/2.0, OIS).

Екранът на този смартфон има защитно покритие NanoCrystal Shield, което включва слой от силициев нитрид върху нанокристалното стъкло на устройството. От компанията имат и обособена зона, в която показват възможностите на таи разработка. Отвъд това, самият панел е 6,8-инчов LTPO с динамична честа на опресняване. Телефонът използва флагмански чипсет Snapdragon 8 Gen 3, 12GB RAM, 512GB памет за файлове и 5600 mAh силициево-въглеродна батерия от второ поколение с поддръжка за 80W HONOR Wired SuperCharge и 66W HONOR Wireless SuperCharge.

В съседство на показ са други нови устройства, а именно преносимият компютър MagicBook Pro 16 и таблетът Pad 9. Новият лаптоп също използва технологии с изкуствен интелект, както и доста мощни компоненти, процесор Intel Core Ultra 7155G, видеокарта NVIDIA RTX 4060, 32GB RAM и 1TB SSD. Той се отличава с приятен дизайн в бял цвят и 16-ичнов FullView дисплей с висока яркост. Заложено е на батерия, даваща дълга автономност.

Таблетът Pad 9 идва с голям, 12,1-инчов 2,5K FullView дисплей със 120Hz честота на опресняване и аудио система с осем високоговорителя, която включва Honor Histen технологията за настройка на звука.

Има и специална зона, в която можете да видите демонстрация на решението Magic Ring за споделянето на известия и синхронизирането на материали между смартфони, персонални компютри и таблети. Така устройствата стават още по-функционални и помагат за по-висока продуктивност.

От компанията показват на посетителите на Мобилния конгрес и актуалните си смартфони със сгъваеми екрани Magic V2, който е достъпен за изпробване, но и PORSCHE DESIGN HONOR Magic V2 RSR. Както подсказва и името, вторият от тях е създаден в партньорство с Porsche Design и включва някои отличителни дизайнерски черти. Външната страна на устройството е с покритие от фибростъкло и със специална текстура, наподобяваща спортен автомобил. Има също така титанови елементи и нанокристално покритие на външния екран. Телефонът има сгъваем механизъм от титанова сплав, което позволява постигането на по-ниско тегло.

Компанията показа още и Lite попълнението в серията Magic6, както и актуалния си смарт часовник Watch 4. Ако планирате да посетите Мобилния конгрес в оставащите няколко дни, то определено отделете време и разгледайте зоната, в която се помещава Honor.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *