ОББ дава възможност за завеждане на застрахователни претенции в ОББ Мобайл

ОББ пусна на пазара нова услуга в мобилното си банкиране. Възможността за подаване на претенции през ОББ Мобайл е развита за застрахователни продукти на ДЗИ: Каско+, Имуществена застраховка и застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите.

Функционалността се достъпва през меню „Застрахователни претенции”, където клиентът може да заявява щети и да следи статуса им. Процесът включва по-бързо разглеждане на претенциите, без посещение в офис на ДЗИ и възможност за проверка на статуса на щетата.

В ОББ Мобайл клиентите могат и изцяло дигитално да сключват застраховки към ДЗИ, като Гражданска отговорност на автомобилистите, застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ и Имуществена застраховка. При кандидатстване за нов потребителски кредит пък могат да заявят застраховка „Живот“ към него.

В новата версия на ОББ Мобайл потребителите вече могат да извадят справка като документ за IBAN номер на сметка и да я представят на контрагент, застраховател, работодател или който се нуждае от такава. Важно е да се уточни, че това е услуга в помощ и за улеснение на клиентите, но не представлява официално банково удостоверение.

Също така, с тази версия на ОББ Мобайл е оптимизирано времето за вход в приложението. Версията 5.3 на ОББ Мобайл е налична в Google Play, App Store & HUAWEI App Gallery, а дигиталният онбординг за нови клиенти е лесен, бърз и само в няколко стъпки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *