Първите въздушни безпилотни таксита вече са в продажба

EHang, китайският производител на електрически превозни средства с вертикално излитане и кацане (eVTOL), обяви пускането на своето летящо такси EH216-S в платформата за онлайн пазаруване на Alibaba. С цена от 2,39 млн. юана (332 000 щатски долара), EH216-S е на път да направи революция в градския транспорт и да отбележи важен етап в ерата на автономните летателни апарати за превоз на пътници.

EH216-S е извършил над 42 000 успешни тестови полета в повече от 14 държави. Той е и първият със сертификат за летателна годност за безпилотни eVTOL от Администрацията за гражданска авиация на Китай (CAAC). В международен мащаб моделът е с цена 410 000 долара, като ще е наличен от 1 април.

Ху Хуажи, основател, председател и главен изпълнителен директор на EHang, изрази дълбока увереност в EH216-S, като подчерта трансформиращото въздействие на получаването на сертификат за летателна годност.

Основните спецификации на EH216-S включват максимална скорост от 130 км/ч и максимална височина от 3000 метра. С пробег от 30 километра и време за полет от 25 минути, в съчетание с време за презареждане от 120 минути, EH216-S обещава ефективност и удобство за градските пътници.

EHang предвижда разнообразни приложения за EH216-S, вариращи от услуги за въздушни таксита и въздушен туризъм до летищни шътъли и транспорт между островите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *