Ревю: Lenovo Tab P12

Таблетите често са подценявани по отношение на възможностите, които предоставят на потребителите. На първо място те са отлично решение за максимално възползване от мултимедийно съдържание. Този тип устройства могат също така да бъдат отлични решения за четене, работа с документи и гледане на филми и сериали. Освен това обаче с добавянето на някои полезни аксесоари се увеличава и продуктивността.

В днешното ни ревю ще ви запознаем с един от най-новите таблети на Lenovo, а именно Lenovo Tab P12. Този модел идва с голям екран, метален корпус, издръжлива батерия и приятен дизайн.

Дизайн

Lenovo Tab P12 има сравнително тънка метална конструкция в комбинация с голям екран. Погледнато в хоризонтално положение, хардуерните бутони за управление на силата на звука са в горната част на корпуса, а този за включване е отляво. От двете страни има отвори за общо четирите високоговорители, а отдясно откриваме още USB Type-C порт. Отляво е разположен и слот за памет карта.

Гърбът е в двутонова разцветка в тъмно сиво (Storm Grey), а в горния десен ъгъл отличаваме наличието на основната камера. Предната камера е централно над дисплея. За устройство от този клас е постигнат лек корпус, което допринася за удобството по време на работа. В комплект с таблета идват 20W зарядно, USB кабел, игла за отваряне на слота за карти и стилус Tab Pen Plus. Стилусът се прикрепя магнитно към гърба.

Основни характеристики:

  • Дисплей: 12.7″ (2944 x 1840), LCD, 60Hz
  • Чипсет: MediaTek Dimensity 7050
  • Памет: 8GB RAM, 128GB за файлове, MicroSD слот
  • Камери: 13MP/8MP
  • Звук: Четири високоговорителя JBL с Dolby Atmos, 2 х Микрофон
  • Свързаност: USB Type-C, двубандов WiFi 6, Bluetooth 5.1
  • Батерия: 10200 mAh, до 12 часа с един заряд, 30W
  • ОС: Android 13
  • Размери: 190.7 x 293.3 x 6.9 мм, 615 гр.

Дисплей

Моделът предлага LCD дисплей с диагонал 12.7 инча, резолюция 3K (2944 x 1840), честота на опресняване 60Hz и гъстота на пикселите от 273 пиксела на инч. Панелът е с добри параметри и предлага прилични нива на яркост и цветово представяне. Наличен е сертификат TÜV Rheinland за защита на очите, ограничаващ нивата на синята светлина, а това намалява натоварването при четене в тъмна околна обстановка.

Сред функционалностите са такива като адаптивна яркост и дори цветова температира на база на околните условия, както и подобряване качеството при видео плейбек. Има няколко режима на цветово представяне, режим за четене, нощна светлина и дори активиране с повдигане. Lenovo Tab P12 е съвместим със стилуса Lenovo Tab Pen Plus, който в случая дори е в комплекта.

Дисплеят е една от най-важните части за всеки таблет, а тук той е доста качествен. Това включва високи нива на яркост, добро пресъздаване на цветовете и разбира се голям размер. Така можете да се насладите на всичко, от браузинг, през четене и гледане на видео, до работа с разнообразни приложения.

Хардуер, батерия и софтуер

В основата на таблета откриваме чипсет MediaTek Dimensity 7050, който предлага добри нива на производителност. Моделът се справя както с приложения, така и с игри, включително и по-натоварващи. В комбинация с чипсета са налични 8GB RAM и 128GB разширяема памет, като с добавянето на MicroSD карта можете да разчитате на допълнително количество.

Налични са адекватни опции за свързване, включително двубандов Wi-Fi 6 за високи скорости на трансфер, Bluetooth 5.1 и USB Type-C. Добавени са и магнитни пинове за свързване на съвместими аксесоари.

Мултимедийната система се състои от 13MP предна камера с широк ъгъл и 8MP задна, отново с автофокус. Налични са също така четири високоговорителя с технология Dolby Atmos и два микрофона. Качеството на звука е доста добро, което се и очаква от налични хардуер, като той е силен и доколкото е възможно за този тип устройства, плътен.

Таблетът може да бъде отключен и чрез използване на предната камера за лицево разпознаване, както и с пръстов отпечатък. Освен това можете да разчитате и на високо качество при видео разговори.

Батерията според компанията предлага до 10 часа с един заряд, което е добро постижение на фона на големия екран. В комплект с модела идва зарядно с мощност 20 вата.

Софтуер и аксесоари

В софтуерно отношение е налична Android 13 с доста близък до стоковия интерфейс на операционната система. От компанията планират да обновят таблета до Android 15. Наличен е пълният набор от приложения, които са достъпни в магазина Play Store, но и други добавки. Това включва раздел за деца и Entertainment Space, който е достъпен на мястото на потока с новини от Google при плъзгане надясно. Тук е налично персонализирано пространство за мултимедийни абонаментни услуги и игри.

Tab P12 поддържа разделянето на екрана на 4 за мултитаскинг, както и до 10 плаващи прозореца. Има и лента с приложения в долната част на интерфейса за бърз достъп до приложения.

Както вече стана ясно, таблетът идва в комплект с активната писалка Lenovo Tab Pen Plus. Тя се зарежда през USB-C порт и има един бутон. С него можете бързо да стартирате функционалност за водене на бележки и др. Стилусът също така предлага възможност за дистанционно управление на плейбека. С него разбира се можете да рисувате и въвеждате ръкописен текст.

Освен това Tab P12 може да бъде комбиниран с магнитно свързана безжична клавиатура, а тя идва в комплект и със защитен кейс със стойка. Така допълнително повишавате продуктивността с добавено удобство при писане, а има и дори тъчпад.

Заключение

Lenovo Tab P12 предлага всичко необходимо за забавления и висока продуктивност. Той има голям и качествен екран, издръжлива батерия и повече от адекватна мултимедийна система, която допълва цялостното усещане. Има обаче и добавена стойност. Тя е под формата на включения в комплекта стилус и опцията за удобна клавиатура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *