Google най-после пусна мрежата си за откриване на устройства Find My Device

Вчера Google анонсира старта на Find My Device за устройства с Android по целия свят, първоначално в САЩ и Канада. С новата мрежа от над един милиард устройства с Android, Find My Device може да ви помогне да намерите бързо изгубените си устройства с Android и предмети от ежедневието.

От компанията споделят и пет начина, по които можете да я изпробвате:

Намерете съвместимите си телефони и таблети с Android, като ги прозвъните или видите местоположението им на картата в приложението – дори когато са офлайн. Собствениците на Pixel 8 и 8 Pro ще могат да намират устройствата си и ако са изключени или батерията е изтощена.

От май ще можете да откривате предмети от ежедневието като ключове, портфейл или багаж с Bluetooth тагове за проследяване от Chipolo и Pebblebee в приложението Find My Device. По-късно тази година следете за допълнителни Bluetooth тагове от eufy, Jio, Motorola и др.

Ако сте близо до изгубеното си устройство, но се нуждаете от малко допълнителна помощ за проследяването му, ще се появи бутонът “Find nearby” (Намери наблизо), за да ви помогне да разберете къде точно се крие то. Ще можете да използвате това и за намиране на предмети от ежедневието, като портфейл или ключове, когато Bluetooth етикетите бъдат пуснати на пазара през май.

Най-често губим предмети от ежедневието като ключовете или телефона си точно вкъщи. Затова приложението Find My Device вече показва близостта на изгубеното устройство до домашните ви устройства Nest, което ви дава лесна отправна точка.

Споделете аксесоар, така че всички да могат да го следят в приложението. Например споделете ключа за къщата със съквартиранта си, дистанционното за телевизора с приятеля си или багажа с приятел за пътуване, за да можете лесно да разделяте и владеете, ако нещо изчезне. На екрана на телефона се вижда подкана за споделено устройство в приложението Find My Device.

Новата мрежа Find My Device работи с устройства с Android 9+. Очакват се софтуерни актуализации за слушалките от JBL, Sony и други, които скоро ще се присъединят към мрежата Find My Device.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *