Panasonic представи линията си премиум телевизори за 2024 г.

Днес Panasonic обяви пълната си гама OLED и LED телевизори за 2024 г., която включва много модели и нови функционалности и възможности. Повечето от тях идват с вграден Fire TV и Premium Panasonic функции, като усъвършенствани гейминг възможности, включително ултра ниска латентност, режим True Game и Game Control Board. Допълнителните функции за удобство включват Penta Tuner, сортиране на каналите и My App бутон в дистанционното управление за лесен достъп до любимите приложения.

OLED

В основата на линията 2024 са Z95A и Z93A — флагманските OLED на Panasonic, обявени за първи път на CES през януари. И двата модела разполагат с усъвършенствания процесор HCX Pro AI MK II и Premium Panasonic функции, а Z95A се възползва и от подобрения модул на панела Master OLED Ultimate. Новост е поддръжката на Dolby Vision IQ с Precision Detail, както и 360 Soundscape Pro, настроен от Technics, за 3D съраунд звук.

Сред новообявените OLED модели е и Z90A , който се отличава с технологията Master OLED Pro, със същия процесор HCX Pro AI MK II, който се намира и във флагманските модели, за точни цветове и живи визуални ефекти. Z90A е също премиум телевизор на Panasonic с вграден Fire TV, Game Mode Extreme, предлагащ 144Hz честота на опресняване и с Dynamic Theatre Surround Pro.

Alexa се предлага за първи път в смарт телевизорите Z95A, Z93A и Z90A на Panasonic, добавяйки гласово управление за стартиране на приложения, пускане на музика, търсене на заглавия, управление на вашия интелигентен дом и други.

Z85A осигурява 4K OLED изображения с усъвършенствани гейминг функции и 120Hz честота на опресняване, процесор HCX Pro AI MK II, Premium Panasonic функции и подобрен звук в удобен за потребителя дизайн. Z80A е премиум телевизор с вграден Fire TV, притежаващ 4K Ultra HD качество на картината и FILMMAKER MODETM, като всичко това се захранва от процесора HCX.

LED

Тук водещи са моделите W95A и W90A, като W95A използва технологията Mini LED за по-ярка и контрастна 4K Ultra HD картина, благодарение на процесора HCX Pro AI MK II и усъвършенствания FILMMAKER MODETM. Също така е с вграден Fire TV и разполага със 144Hz Game Mode Extreme и режим True Game. В същото време, W90A съчетава Full Array LED подсветка с процесор HCX Pro AI MK II за динамични изображения, Panasonic Premium функции, усъвършенстван гейминг със 144Hz честота на опресняване и функции за интелигентен дом.

Другите модели включват W80A с 4K LED панели, които предлагат ярки цветове, резки контрасти и прецизни детайли благодарение на Dolby Vision, HDR10+ и FILMMAKER MODE. Този премиум телевизор на Panasonic също така идва с вграден Fire TV. LED моделите W70A и W60A предлагат съответно операционните системи Google TV и Powered by TiVo.

С вградения Chromecast W70A улеснява споделянето на филми, телевизионни предавания, снимки или екрани на интелигентни домашни устройства от вашия телефон или таблет директно на вашия телевизор. Новият S55/50 е с вграден Fire TV, а моделите S45/S40 са снабдени с TiVo. В същото време LED модела N30 дава на потребителите HD LED телевизор опция без интелигентни функции.

Картина от Холивуд, изкуствен интелект и звук

Начело с моделите Z95A и Z93A, новата гама за 2024 г. е проектирана така, че качеството на картината да е в основата й. Z95A например разполага с панелния модул Master OLED Ultimate, съчетан с новия модерен панел Micro Lens Array (MLA), като заедно постигат високи нива на яркост благодарение на многослойна система за управление на топлината, разработена от инженерите на Panasonic.

OLED телевизорите от висок клас на Panasonic също така се настройват в Холивуд от един от най-добрите колористи в света и доверен сътрудник на някои от най-добрите създатели на филми в света – Стефан Зоненфелд.

Panasonic се ангажира да възприема нови технологични постижения, включително засилено използване на изкуствен интелект в най-новата гама. Новите OLED и LED от най-висок клас се възползват от интелигентна обработка благодарение на процесора HCX Pro AI MK II, снабден с японска технология. С подобреното от изкуствения интелект увеличаване на мащаба и превъзходното намаляване на шума, процесорът захранва 4K Fine Remaster Engine, който гарантира, че всяка сцена се показва с максимална прецизност и естественост, което е особено полезна функция, когато става въпрос за компресирано стрийминг съдържание. Изкуственият интелект също така дешифрира типа съдържание, което гледате и автоматично настройва картината и звука за вас.

Вградената звукова система 360 Soundscape Pro, съчетана с вградени възходящи, странични и предни масивни високоговорители, настроени от Technics и Dolby Atmos, работят заедно, за да пресъздадат потапяща звукова среда. Системата Array Speaker също така осигурява точен звук и позволява на потребителите да се възползват от нашата уникална функция Sound Focus.

Улеснения в ежедневието

Сътрудничеството на Panasonic с Amazon въвежда функции в линията за 2024 г. за интуитивно изживяване със смарт телевизор, което помага да си отговорим на вечния въпрос: “Какво да гледаме?”

Премиум телевизорите на Panasonic с вграден Fire TV интегрират вашите любими стрийминг и телевизионни канали на живо, приложения и персонализирани препоръки на един основен начален екран, за да можете бързо да намерите това, което обичате, без да се налага да превъртате безкрайно.

Премиум телевизорите на Panasonic с вграден Fire TV също така имат и още по-мощна интеграция с телевизия на живо, постигната благодарение на внедряването на много от най-добрите функции на собствената операционна система на Panasonic, като например Penta Tuner за усъвършенствано приемане на телевизионни предавания.

Друга функция, която прави намирането и гледането на съдържание по-приятно и по-лесно е оптимизираното гласово откриване и навигация с помощта на Alexa. Потребителите могат просто да натиснат специалния бутон Alexa на тяхното дистанционно, да говорят и Alexa ще ги навигира до избраното съдържание.

За гейминг

Линията на Panasonic за 2024г. предлага усъвършенствани игрови функции, които позволяват на геймърите да изживеят игрите по начина, по който са ги замислили разработчиците. Това важи с особена сила за OLED моделите, които поддържат 144Hz променлива честота на опресняване (VRR).

OLED и LED телевизорите от най-висок клас са също така съвместими с NVIDIA G-SYNC и сертифицирани за AMD FreeSync Premium. Game Mode Extreme Panasonic подобрява и качеството на картината и звука. “True Game” пренася всички функции за точност на цветовете, налични за филми, в света на гейминга.

Новият Game Control Board — функция на менюто за специфични настройки, която се показва на екрана за по-лесни и по-интуитивни настройки на играта, които могат да бъдат променяни в движение по време на игра – също включва усъвършенствани режими за звука. Това позволява на геймърите да превключат между режимите за звука на играта RPG (Role-Playing Games) и FPS (First-Person Shooter).

Режимът RPG създава 3D звуков пейзаж с ясни диалози, които са от съществено значение за потапящото разказване на истории и стратегически геймплей. Докато режимът FPS е прецизно настроен, за да акцентира върху важни звукови сигнали, като например стъпки, които осигуряват тактическо предимство при игри с престрелки. OLED телевизорите за 2024 г. също разполагат и с режим на опресняване 60Hz, което драстично намалява латентността, когато потребителите играят на 60Hz източник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *