20 студенти завършиха успешно „Vivacom Техническата академия“ 2024

20 студенти от Техническия университет в София завършиха успешно четиринадесетото издание на „Vivacom Техническа академия“. Това е една от най-мащабните инициативи на телекома в подкрепа на професионалното обучение и развитие на студенти от 3-ти и 4-ти курс в специалностите Компютърни системи и технологии, Телекомуникации и Електроника в университета. Завършилите успешно получават сертификат от „Vivacom Техническа академия”, който подпомага балообразуването на оценката за магистратура.

Участниците преминават осем лекционни курса, водени от експерти във Vivacom, съвместно с преподаватели в ТУ – София. С помощта на 20 лектори, студентите се запознават със специфични теми за телекомуникационната сфера и работата във Vivacom през дисциплините: „Софтуерни продукти и бази данни“, „Стратегия и развитие на телекомуникационните мрежи“, „Търговски решения“, „Правна рамка и регулация на телекомуникациите“ и „Технически английски език“.

Освен специфични технически познания, младежите развиват и полезни умения за комуникация и поведение в реална бизнес среда през курсовете „Управление на проекти“, „Презентационни умения“ и „Бизнес етикет“. Тази година програмата бе надградена с пилотно издание на уъркшоп на тема „Първи стъпки в професионалното развитие“. Благодарение на него студентите получиха ценни съвети за това как да изготвят автобиографията си, как да се подготвят за интервю за работа и насоки за подходящи за тях стажантски позиции.

Като част от обучението, студентите в Техническата академия на Vivacom посетиха и ключови обекти на компанията – най-голямото съоръжение за сателитни комуникации – „Телепорт Плана“ и Центъра за управление на мрежата, където се запознаха с историята и значението на обектите и техните функции. Имаха възможност да посетят и Tech Hall – иновативна лаборатория, в която се представят и тестват на най-новите технологични решения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *