Zircon XIII е новата флагманска мишка на Genesis

Полският бранд за гейминг периферия Genesis анонсира своята най-нова мишка Zircon XIII, посветена на 13-годишнината на марката. Моделът се отличава с възможност за хардуерно персонализиране чрез сменяеми компоненти, безжична RapidSpeed комуникация, до 100 часа работа на батерията и сензор Pixart PAW3395.

Потребителите ще имат възможност за замяна на основните суичове на бутоните без запояване (hot-swap sockets), за монтиране на пружини за промяна на натиска (15g/25g) и дори за регулиране на хода (0,4/0,5/0,6/0,7 mm) благодарение на включените разделители.

Сменяемият панел на мишката също така позволява да се регулира формата на корпуса. Това дава възможност за прецизно адаптиране на устройството към типа на използвания захват, докато включените грипове позволяват прикрепване върху избраните части на мишката.

Заложено е на Pixart PAW3395, който е един от най-добрите оптични сензори в света (16,51 m/s и ускорение от 50G). Налична е технология Motion Sync, която позволява изпращането на данни за позицията на мишката към компютъра, напълно синхронизирано с тяхното получаване.

Това е и първата мишка в гамата на марката, която се възползва от изцяло новата RapidSpeed безжична свързаност, осигуряваща бърз трансфер на данни без смущения. Този модел разполага и с по-голяма батерия от 600 mAh, способна да осигури до 100 часа игра. Мишката може да бъде свързана към компютър и посредством включения USB-C Paracord кабел.

Zircon XIII е оборудвана със сменяеми суичове (Kailh 8.0 с издръжливост от 80 милиона клика) и TTC Gold енкодер. В комплекта са включени и допълнителни пружини и механични суичове (Huano Silent и Kailh 4.0), допълнителен горен панел, разделители, USB Type C кабел, инструмент за отваряне, USB приемник, грипове и резервни крачета.

Сред останалите особености са още софтуер, вградената памет и редица функционални контроли, разположени в долната част на мишката.

Новият модел на марката е вече наличен на българския пазар на цена от 149 лв. с ДДС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *