Официален дебют на Samsung Galaxy Watch FE

Samsung обяви първия си Fan Edition часовник, Galaxy Watch FE. Както и очаквахме, става дума за ценово по-достъпен модел от стандартните часовници на компанията. Моделът ще се предлага в размер 40 мм, с цветови варианти розово злато, черно и сребристо.

Версия на Galaxy Watch FE с Bluetooth ще дебютира на цена от 200 USD по-късно през месеца, а Samsung възнамерява да пусне на пазара и издание с LTE свързаност през октомври 2024 г. на цена 250 USD. Цените за България още не са ясни.

Някои от ключовите характеристики на Galaxy Watch FE включват персонализирани циферблати, издръжлив 1.2“ OLED екран с покритие от сапфирен кристал и каишка, която може да се смени с едно щракване.

От технологична гледна точка той също така има възможности за мониторинг на здравето и физическата форма, които го поставят на едно ниво с някои от най-универсалните му конкуренти. Например, той може да открива необичаен сърдечен ритъм и нередовен сърдечен ритъм, които могат да са показателни за здравословен проблем.

С помощта на сензора BioActive на Samsung той може също така да помогне на потребителите да проследяват навиците си за сън. Ако фитнес мониторингът представлява интерес, Samsung отбелязва, че Galaxy Watch FE ще има възможност да проследява повече от 100 различни тренировки.

Часовникът използва чип Exynos W920, Wear OS с One UI 5 Watch, 247mAh батерия и има издръжливост 5ATM, IP68 и MIL-STD-810H.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *