Ревю: Sony ULT Field 7 – мощен бас навсякъде

През април Sony представи новата си продуктова линия ULT Power Sound, която е част от подразделението на компанията For The Music. Новите продукти, колонки и слушалки, са с акцент върху мощния бас и детайлен звук. Брандът е насочен към любителите на хип хопа и различните стилове в него, но също така и съвременните жанрове с акцент към баса.

Още тогава с голям интерес очаквах навлизането на устройствата от серия ULT и в България, за да мога да ги изпробвам, тъй като съм сред любителите на хип хоп парчета с мощен бас. Сега ми се отдава такава възможност, като при мен попадна една от новите колонки – ULT Field 7, която представлява златната среда в серията и е позиционирана между ULT Field 1 и ULT Tower 10.

Практичен дизайн

Sony ULT Field 7 има изпитан цилиндричен дизайн, който е доста функционален. От двете страни има дръжки, които позволяват лесното пренасяне, като теглото на системата е малко над 6 кг., нито прекалено тежко, нито леко. Колонката може да бъде поставяна както хоризонтално, така и вертикално.

От двете страни са поставени два големи говорители с LED светлинни елементи. Преобладаващата част е с мрежесто покритие, а цялостно системата е в черен цвят. Бутоните за управление, включително специализирания ULT, са в горната част. Отзад има панел с портове, допълнителни бутони и порт за зареждане.

Моделът има сертификация за прахо- и водоустойчивост IP67, което го прави подходящ за използване и на открито, включително до басейна, в планината и където още ви потрябва. Той е устойчив и на солена вода, а така можете да е с вас дори и на плажа.

Мощен звук

Sony ULT Field 7 определено впечатлява със звуковите си способности, предлагайки страхотен бас и много силен звук. Заложено е на X-Balanced Speaker Unit за дълбок, плътен бас и яснота на гласа дори при силен звук. Има и високоговорители за високи честоти, които дава ясен и пространствен звук за високите честоти. Системата е завършена от пасивните високоговорители, които оптимизират звука.

X-Balanced Speaker Unit има почти правоъгълна диафрагма с по-голяма площ спрямо традиционните високоговорители. Уферите са с размери 114 х 114 мм., а високоговорителите за високи, 46 мм.

От компанията прилагат оптимизация на звуковото поле чрез засичане на локален шум и автоматична промяна на настройката на звука. Има също така и 7-лентов еквалайзер, който позволява по-голяма персонализация.

Идва ред и за бутона ULT, който предлага две настройки за два вида бас – Deep Bass (с резонираща дълбочина) и Attack Bass (увеличаване на звуковото налягане и добавяне на повече сила). Трябва да изпробвате тези опции, за да усетите, коя ви допада повече, а и можете да ги сменяте според съдържанието. Има и опция за изключване на тази функционалност.

За времето, в което имах възможност да изпробвам ULT Field 7, определено останах с отлични впечатления от звука, който предлага моделът. Благодарение на него се насладих на мощен и плътен бас от любимите ми парчета. Освен това звукът е изключително силен и идеален за слушане на открито. Използвах колонката и на плажа, като изглежда няма проблеми и от малко пясък.

Адекватен набор от функционалности

Свързването към устройства става чрез Bluetooth 5.2, което дава обширна съвместимост. Разчита се на кодеците SBC, AAC и LDAC. Може обаче да бъде подавано съдържание през USB и Audio-In линия, както и да свържете жичен микрофон за караоке. Има опция и за свързване на китара и използване на колонката като усилвател.

Сред основните бутони в горната част на колонката, освен ULT, са още такъв за включване/изключване, Bluetooth, Play/Pause, както и за увеличаване и намаляване. В двата високоговорители отстрани има LED елементи (и в ULT бутона), които могат да работят в няколко режима.

Има и приложение за смартфони, Music Center, което дава опция за управление на някои функционалности, включително свързаност, LED ефекти и т.н. Възможно е и сдвояването с друга бройка от модела.

Издръжлива батерия

Sony ULT Field 7 е с доста издръжлива батерия, която позволява възпроизвеждане с едно зареждане до 30 часа. По този начин можете да разчитате на голямо ниво на автономност и дори да не се налага да го зареждате през уикенда. Добавена стойност дава възможността за зареждане на други устройства през вградения USB порт.

Добавена и поддръжка за бързо зареждане, която позволява постигането на заряд за 3 часа възпроизвеждане в рамките на 10 минути. Има и функцията за грижа за батерията, която я защитава в продължение на времето.

Заключение

Sony ULT Field 7 е отлично попълнение, което ще се превърне в душата на партито. Можете да разчитате на колонката, както на закрито, дори за по-големи помещения, така и на открито, на плажа, до басейна, в планината или в парка.

Навсякъде получавате супер мощен бас и много възможности за забавления. Има и много издръжлива батерия, която дава до 30 часа издръжливост с едно зареждане. Цената на колонката е около 800 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *