Очакваме нов HBO оригинален сериал, базиран на „Зеления фенер“

HBO, в сътрудничество с Warner Bros. Television и DC Studios, започна работа по нов сериал Lanterns, базиран на емблематичното заглавие на DC „Зеленият фенер“. Носителят на Emmy Деймън Линделоф („Пазителите“ и „Останалите“) и носителят на награда Eisner Том Кинг („Mister Miracle“, „Supergirl“) ще са сценаристи и изпълнителни продуценти на новия сериал заедно с номинираният за Emmy Крис Мънди („Истински детектив: Тъмната страна“), който ще бъде и шоурънър.

Сериалът от 8 епизода проследява новоназначения Джон Стюарт и легендатa Хал Джордан – две междугалактически ченгета, въвлечени в тъмна мистерия на Земята, докато разследват убийство в сърцето на Америка.

Джеймс Гън и Питър Сафран, Председатели и Изпълнителни директори на DC Studios, споделят: „Развълнувани сме, че HBO се заема с това основополагащо заглавие на DC с Крис, Деймън и Том начело. Джон Стюарт и Хал Джордан са двама от най-завладяващите герои на DC и Lanterns ги съживява в оригинална детективска история, която е основна част от обединения DCU, който стартираме следващото лято със „Супермен“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *