CES: армия от роботи на LG

LG представя новата си гама от интелигентни роботи, които са част от иновациите на компанията в областта на изкуствения интелект (AI) и развитието на портфолиото свързани с Интернет на нещата (IoT).

Hub Robot

Роботът се свързва с други умни електро уреди в дома и чрез дигиталния асистент на Amazon Alexa потребителите могат с гласови команди да извършат различни домакински действия. Hub Robot е снабден с интерактивен екран, който показва различен тип информация и предлага различни ежедневни удобства на потребителите, като възможността да пуска музика, да наглася аларми, да прави напомняния, както и да дава актуална информация за времето и автомобилния трафик.

Той може да се движи и върти, както и да изразява различни емоции чрез дигиталното си лице на предния екран. Роботът може да разпознава различните членове на семейството със своята камера, той може да бъде програмиран да ги поздравява по индивидуален начин.

Airport Guide Robot

Роботът скоро може да се види на международното летище Incheon в Сеул – е интелигентен информационен асистент за пътуващите, който може да отговаря на въпроси на четири езика: английски, китайски, японски и корейски. Чрез сканиране на билета на потребителя, роботът може да даде детайлна информация относно времето за качване в самолета, за номера на изхода, както и какво е времето в града към който отива. Airport Guide Robot предлага напътствия как да се стигне до различни места в рамките на летището, заедно с приблизителното време, което ще отнеме ако се ходи пеша, а при нужда може да придружи загубили се или закъснели пътници до техните изходи или други места на летището.

Airport Cleaning Robot

Той представлява голяма автономна прахосмукачка, която е снабдена с торба за прах с голям капацитет, както и с различни четки и мотори.

Lawn Mowing Robot

Роботът косачка е предназначен за различни градини и дворове, като е снабден с повечето модерни сензори и брони, които се използват от Airport Cleaning Robot, които му позволяват да определи своята локация, както и на всяко препятствие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *