CEBIT ще е различен през 2018

През следващата година CEBIT ще преживее цялостна трансформация. Първото нещо, което е видно веднага е смяната на традиционния червен цвят на логото в жълт. Освен това обаче ни очакват нов формат на събитията и нов микс от теми. Според Оливер Фрезе, член на управителния борд на Deutsche Messe, новият CEBIT ще включва разнообразни елементи от търговските изложения, вдъхновяващи лекции и специални платформи за нетъуркинг.

През 2018 изложението ще се проведе между 11 и 15 юни с изцяло нов изглед. Четири са основните елементи на CEBIT, които очакват посетителите през 2018. d!conomy платформата ще представи възможностите за дигитализация на бизнеса и правителствения сектор. d!tec е с фокус върху цифровото бъдеще чрез представянето на нови технологии, бизнес модели и мрежи. Третият елемент d!talk е под формата на конференция на разнообразни теми засягащи икономически, политически и социални въпроси, които се появяват с тенденцията за дигитализация. На разположение ще са централна сцена и 10 по-малки такива. Последният елемент е d!campus. Тук на открито ще бъдат провеждани изпълнения и специални събития с фокус върху последствията от цифровизацията.

Новата концепция е с комбиниран фокус върху технология, бизнес развитие и емоционален изглед. Очаква се по време на събитието да участват нови партньори, които досега не са били част от платформата.

Изложението ще е и с различна структура на времето за посещения. Първият ден ще е посветен на политическите лидери, VIP и медия. Следващите три дни ще се съсредоточени към бизнеса, а работното време ще е от 10 до 19 ч., d!campus ще е отворен до 23 ч. Петъкът ще включва допълнителни събития и ще е с по-ниска входна такса, което има за цел да привлече по-широк кръг от посетители. Така нареченият цифров петък ще се върти основно около d!campus и d!tec. Плановете за този последен ден включват още предложения за разработчици като хакатони, състезания с дрони и борса за работа за студенти и млади професионалисти.

One thought on “CEBIT ще е различен през 2018

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.