HTC представи нов смартфон и плановете си за 2019

HTC възнамерява да рестартира продажбите си на смартфони през първото полугодие на 2019, фокусирайки се върху модели в средния и висок класове, съобщава digitimes, цитирайки президента на HTC Тайван, Дарън Чен. Компанията ще разшири U12+ серията флагмани. От него научаваме, че първата партида блокчейн телефони Exodus 1 вече е разпродадена, без да се споменава колко броя са това. Чен разкри плановете на компанията да разработи модела с блокчейн базирани смартфони.

Вчера (17.12) компанията представи и новото си попълнение в средния клас – HTC Desire 12s, който ще бъде пуснат през следващия месец с цени започващи от около 194 долара. Моделът разполага с чипсет Snapdragon 435, 5.7” дисплей с HD+ резолюция, Android 8.1 Oreo, до 4GB RAM и до 64GB разширяема памет за съхранение. Интересно, е че основната камера (13MP) не е центрирана на гърба, а под нея е наличен четец на пръстови отпечатъци. Дизайнът включва двутонова текстура, подобно на HTC U12 life, който тествахме наскоро.

Иначе продажбите на VR шлема се справя добре, благодарение на подобрения Vive Pro и самостоятелния Vive Focus. HTC възнамерява да подобри производителността на магазина с приложения Viveport VR като го превърне в платформа наподобяваща Google Play и App Store във VR индустрията.