[Ново: в серия Galaxy A] Samsung подготвя 5G смартфон в средния ценови клас?

Информация от Китай, цитирана от Mydrivers сочи, че Samsung подготвя премиерата на нова серия смартфони – Galaxy R. Тя може да дебютира с два модела, които ще бъдат оборудвани с голям екран и тройна основна камера. Очаква се поне единият от тях да разполага с възможност за работа с 5G мрежи и да включва „специални“ функционалности в камерата. Възможно е той да поддържа технология за бързо зареждане с мощност до 45W на фона на поддръжката за до 25W при настоящите модели на компанията. Ако слуховете се оправдаят, това ще е и първият в света 5G смартфон, който е позициониран в средния ценови клас.

Въпросният модел най-вероятно е бил подготвян за дебют в серия Galaxy A – Galaxy A90. Редица производители планират да предложат по-достъпни смартфони с 5G свързаност до края на годината, като заявки за това направиха Huawei/Honor, Oppo и др. Голям тласък в това отношение представлява представеният наскоро 5G мобилен чипсет от MediaTek, който макар да има някои ограничения ще позволи създаването на по-достъпни устройства с възможност за работа с пето поколение мрежи.

Обновена (26.06): Според лийкъра @OnLeaks, все пак въпросните модели ще са част от серия Galaxy A и най-вероятно става дума именно за Galaxy A90.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *