Над 100 000 пътувания в София отбелязва Lime

Lime оперира на пазара у нас от края на август, като това беше и първата компания, която предостави споделени електрически тротинетки у нас (София). През първите три месеца компанията регистрира над 100 000 пътувания, които се равняват на приблизително 4,5 обиколки на Земята. До момента средното изминато разстояние за пътуване е 1,28 км. Потребителите в София са редуцирали замърсяването на атмосферата с над 45 0000 кг въглероден диоксид.

В много случаи тротинетките се използват за бързо придвижване на кратко разстояние, за да бъдат избягвани големите задръствания – например от трамвайната спирка до дома. Това сочат и резултатите на компанията. Според тях средното време за наем на тротинетки в София е 9 минути. Има обаче изключения, за което свидетелства най-дългото пътуване на потребител в столицата, достигащо до 25 км.

Компанията представи и своя нов оперативен мениджър за България – Петко Анчев, който ще отговаря за управлението на местния екип. Преди да стартира работа в Lime, Петко заема длъжности в администрацията на Столична община, в Президентството на Република България и в Министерството на икономиката. Той натрупва опит в частния и в неправителствения сектор, като над шест години работи във Великобритания, Холандия, Франция, Испания и Португалия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *