3D макет на София показва в реално време качеството на въздуха в града

Serdika Center стартира серия от инициативи наречена „Промяна“. Те се фокусират върху устойчивото развитие, подобряване на градската среда и качеството на живот. Първата от тях е с фокус качеството на въздуха като от 24 февруари до 15 март посетителите на търговския център ще имат възможност да видят първата по рода си инсталация „Въздухът на София“.

Интерактивният 3D макет на столицата показва нагледно в реално време и с действителни нива на замърсяване как градът се пълни с фини прахови частици, дим и мъгла. В периода на кампанията ще бъде представена и образователната изложба „Мръсно лилаво“, която дава допълнителна информация за въздуха, който дишаме в града, причините за замърсяването му и как малките промени в ежедневието ни могат да окажат положително влияние върху околната среда.

Темата „Въздух“ е в основата и на поредица от лекции и работилници за деца и възрастни, които ще се провеждат всеки уикенд. Откритите уроци „В/дъх/новение“, „Следствия и последствия“ и „Как да разбираме въздуха“ са модерирани от д-р Александър Симидчиев, който ще представи на достъпен език как замърсяването на въздуха влияе върху човешкото здраве и кои са начините да променим качествено средата, в която живеем.

Активностите, свързани с кампанията „Промяна. Инсталация Въздух“, могат да бъдат открити в Serdika Center, Голяма ротонда, ниво -1 между 24 февруари и 15 март.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *