Huawei Mate 40 Pro e най-екологично ориентираният смартфон на компанията досега

При новият Mate 40 Pro Huawei залага на 28% намаляване на пластмасата в опаковките, 90% намаляване на хартиената документация и премахването на хартиената гаранция. Huawei Mate 40 Pro съдържа само 3,8% пластмаса в цялата си опаковка.

Това разбира се е в тон с днешните тенденции и желания на потребителите, както подсказва и проучване на Huawei с Censuswide, проведено в началото на октомври, 2020 г. Според него всеки четвърти европейски потребител подкрепя премахването на пластмасовите опаковки до 2025 г. 71% биха искали да се премахне хартиената документация от опаковката, за да се намали разходът на хартия.

С 90% по-малко хартиена документация новата дигитална гаранционна карта дава на потребителите на Huawei Mate 40 Pro лесен достъп до необходимите документи чрез сканиране на QR код на устройството или просто като го изтеглят от уебсайта на Huawei. В допълнение, Ръководството за бързо стартиране също е намалено от 340 на едва 44 страници. В момента наличието му в хартиен вид се изисква от законите на съответните пазари, но Huawei вече работи върху елиминирането на хартията и тук, когато това бъде позводено.

Още любопитни факти от проучването на Huawei:

• Повече от половината (55%) от потребителите рециклират всеки ден и подчертават, че предстои още дълъг път до постигането на напълно кръгова икономика
• Почти една четвърт (23%) заявяват, че най-голямата бариера пред рециклирането е объркването около това какво може и какво не може да се рециклира, като много хора погрешно вярват, че ежедневни предмети като фолио (30%), мазни кутии за пица (59%) и пакети от чипс (37%) са в голяма степен рециклируеми.
• 20% признават, че са изхвърлили старата си електроника, вместо да я рециклират или използват повторно
• 1% дори са признали, че имат повече от 10 стари телефона, които събират паяжини у дома
• Докато всеки 1 от 5 все още не е наясно, че смартфонът му може да се рециклира
• И накрая, що се отнася до това кое най-силно е променило мисленето на хората, катастрофални събития като наводнения и пожарите в Австралия през тази година са довели до масово осъзнаване на необходимостта да защитим планетата. В резултат на това 43% искат да живеят по-природосъобразно.

В документацията на Huawei Mate 40 Pro е използвано 100% био-разградимо мастило от соеви зърна, вместо мастило на петролна основа. Над 30% от използваната биопластика от компанията идва от екологично чисто рициново масло, което намалява емисиите на въглероден диоксид с 62,6%, а от 2018 г. насам Huawei е намалила емисиите с 612 тона.

Само през изминалата година Huawei е рециклирала 1468 тона отпадъчна електроника, а тази година е на път да рециклира повече от 3000 тона. Huawei използва повторно 86% от устройствата, върнати за рециклиране през 2019 г.

Що се отнася до енергийната ефективност, между 2015 – 2019 г. Тя се увеличи с 50% за всички продукти на Huawei, а благодарение на употребата на слънчева енергия, Huawei намалява въглеродните емисии с 89 000 тона. Над 500 000 използвани телефона са намерили нови домове чрез кампаниите за обратно изкупуване на Huawei.

За да научите повече за най-новата заявка за устойчивост на Huawei и най-екологичния смартфон досега, моля, посетете: https://consumer.huawei.com/bg/sustainability/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *