Ревю: SteelSeries Aerox 3 е лека и бърза

При гейминг е важно да имате удобна периферия, която да не ви натоварва дори при по-продължителна игра. Днес разглеждаме именно един такъв продукт, а това е мишката на SteelSeries Aerox 3. Тя се отличава с това леката си перфорирана конструкция, бърз сензор и RGB светлинни ефекти. В случая мишката е жична, но има откачащ се кабел, което е интересно хрумване.

Както вече споменахме, отличителният ѝ белег е наличието на перфориран корпус в частта за дланта и основните бутони. Това от своя страна води до постигането на по-леко тегло при 57 грама (без кабела). От друга страна се премахва и прекомерното изпотяване, тъй като дланта диша.

Формата на мишката е ергономична и предназначена за използване с дясна ръка. Препоръчва се използване на Claw или Fingertip тип на захват. Конструкцията е от ABS пластмаса с матирано покритие и в черен цвят. Налични са два основни бутона, скрол, dpi превключвател и още два бутона отляво на конструкцията.

Отдолу са разположени четири крачета и също има перфорирана зона. RGB системата за подсветка е доста впечатляваща и ефектът се подсилва от отворите. За свързване към компютъра се използва USB кабел с дължина 1.8 метра, който е със сплетено покритие.

Основни характеристики:

 • Сензор: TrueMove Core, оптичен
 • 200–8,500 100 CPI
 • до 300 IPS
 • 35G
 • 1000Hz / 1 ms
 • Конструкция: ABS пластмасова
 • Бутони: 6
 • Подсветка: 3 RGB зони
 • Суичове: SteelSeries механични
 • Размери: 120.55 х 57.91/67.03 х 21.53/37.98 мм, 57 гр.
 • Връзка: USB

Множество от свойствата на мишката могат да бъдат програмирани и настройвани през софтуера SteelSeries Engine. Тук задавате стъпките на скоростите, които се превключват чрез специалния dpi бутон между двата основни.

В основата на мишката е оптичният сензор SteelSeries TrueMove Core, който предлага прецизно проследяване със стъпки по 100 CPI и диапазон от 200 до 8 500 CPI. Освен това се постига ускорение до 35G, а честотата на отчитане е 1000 херца/1 милисекунда.

Aerox 3 има механични суичове, които по данни на компанията би трябвало да издържат на до 80 милиона клика. Основните бутони кликат доста отчетливо и не срещнах проблеми като пропуск на клик например. Страничните бутони са тънки, но удобни за навигация в уеб браузър например, като се използват за преминаване назад и напред.

Подсветката е много ефективна и приятна за окото. Можете да програмирате в три зони, но определено ефектът е отличен. Крачетата позволяват плавното придвижване по разнообразни повърхности.

Заключение

SteelSeries Aerox 3 е доста приятна изненада, като моделът е с цена през онлайн магазина на компанията 70 евро. Мишката е бърза, лека и удобна, което е от голямо значение при продължителен гейминг. Ниското тегло на конструкцията е възможно благодарение на перфорирания корпус. Тази черта помага и за постигането на по-ефектна система за подсветка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *