LG с рекордна печалба за 2020

Не са много компаниите, за които 2020 г. може да се нарече успешна. При затваряне на цели икономически сектори, да успееш не само да съхраниш бизнеса, но и да излезеш на печалба е трудно достижимо, а да направиш рекордна печалба звучи направо невероятно. LG обаче са успели да „яхнат“ вълната.

Приходите от продажби за 2020 г. са достигат впечатляващите 56,4 млрд. долара. Оперативната печалба е с ръст от 31,1% спрямо година по-рано, или казано в долари: 2,85 млрд. долара, което е нов рекорд за компанията. Продажбите за четвъртото тримесечие достигат исторически връх, като нарастват с 16.9% и достигат 16,7 млрд. долара. Печалбата е генерирана основно от по-високи продажби на първокласни домакински уреди и OLED телевизори, както и силен ръст в решенията за автомобилната индустрия.

Подразделенията – рекордно последно тримесечие

При LG Home Appliance & Air Solution Company за 2020г. е отбелязан ръст на продажбите и отдаването под наем на нови категории битови уреди. Четвъртото тримесечие ще остане в историята на подразделението, като най-успешното – със своите 4,9 млрд. долара приходи, то представлява увеличение с 20% на годишна база.

LG Home Entertainment Company също отбелязва ръст от 22,9% спрямо миналата година с оперативна печалба от 865 млрд. щатски долара. Годишните приходи от продажби достигат 11,76 млрд. долара.

Мобилното подразделение, въпреки че отбелязва ръст на приходите на годишна база от 4,9%, е с 9,2% по-ниски приходи спрямо Q3 на 2020 г. поради недостиг на чипсети и слаби продажби на премиум смартфони. Годишната оперативна загуба е в размер на 750 млн. $.

Положителна новина е възстановяването на автоиндустрията – подразделението на компанията LG Vehicle Component Solutions Company отбелязва 1,7 млрд. $ приходи, което е с 41,3%% повече спрямо Q4 на 2019г. Това е продиктувано от възстановяването на ключови автомобилни пазари в Северна Америка и Европа.

Сега е повече от всякога важно за хората да ползват технологичните предимства при работата от вкъщи и затова годината за компанията е толкова успешна. От корейската компания очакват стабилизиране на световната икономика през 2021 г., а основните технологии като изкуствения интелект, 5G, IoT и мобилността да бъдат широко приложени в различни бизнес области на компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *