Huawei публикува нова Бяла книга за иновациите и интелектуалната собственост

Huawei публикува новата си Бяла книга за иновациите и интелектуалната собственост. С нея от компанията искат да представят развитието си през годините. В изданието Huawei заявява, че се е превърнала в един от най-големите притежатели на патенти в света чрез устойчиви инвестиции в иновации. В края на 2020 г. тя притежава над 100 000 активни патента в над 40 000 семейства патенти по целия свят.

Джейсън Динг, ръководител на отдела за права на интелектуална собственост на Huawei сподели, че „заявките за патенти на Huawei в световен мащаб са наравно с останалите лидери в индустрията в началото на 2000-те години, а успехът на Huawei днес е резултат от дългосрочните инвестиции в иновации и научноизследователска и развойна дейност.”

Huawei подава първата си заявка за патент в Китай още през 1995 г., а първата си заявка за патент в САЩ през 1999 г. През 2008 г. Световната организация за интелектуална собственост представи Huawei като номер 1 по брой заявки за патент, подадени съгласно Договора за патентно сътрудничество (PCT). През 2019 г. Huawei е класиран като номер 2 в Европа и номер 10 в САЩ по брой на издадените патенти. Huawei е и най-големият притежател на патенти в Китай.

Динг отбеляза, че Huawei изчислява, че ще получи около 1,2 до 1,3 милиарда щатски долара приходи от лицензиране на патенти между 2019 и 2021 г. Той също така обяви, че за всеки многорежимен 5G смартфон Huawei ще осигури процент от продажната цена на телефона, в размер на 2,5 щ.д.

Huawei стартира и нов мини-сайт с патенти, организирани в различни портфейли. Той ще се актуализира редовно, за да се информира индустрията за последните иновации на компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *