DJI Air 2S идва със значително подобрение в камерата

Най-новият дрон на DJI, Air 2S, който е наследник на популярния Mavic Air 2, идва със сериозно подобрение в камерата. Той използва 20-мегапикселов сензор (1″) с големина на пикселите 2.4 микрометъра. Това представлява значително подобрение спрямо 1/2-инчовият 48MP сензор на Mavic Air 2 например – там пикселите са с размер 0.8 микрометъра.

Благодарение на новия си сензор, DJI Air 2S може да записва 5.4K видео (5472 х 3078 пиксела) до 30 кадъра в секунда и 4K до 60 кадъра. Постига се и до 8-кратен зуум в 1080p. Батерията е с непроменен капацитет от 3500 mAh, но летателното време е съкратено с две минути до 31 минути заради по-голямото тегло. Air 2S е с 25 грама по-тежък спрямо предшественика си.

Това се дължи на допълнителните сензори за засичане на препятствия, които са поставени в предната му част. Подобно на предшественика си Air 2S може да засича препятствия отпред, отзад, отдолу и отгоре. Новите сензори отпред засичат препятствия на по-голяма далечина и при по-висока скорост. Управлението е до максимална далечина 12 километра.

DJI Air 2S вече е в продажба за 999 евро в комплект с една батерия, дистанционно, три чифта перки и зарядно. Има и Fly More комплект с цена 1299 евро, който добавя редица аксесоари, включително две батерии и ND филтри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *